HDP Gençlik Meclisi'nden kayyum atamalarına karşı "otobüse ücret ödemeden binme" eylemi

Üç büyükşehir belediyesinin başkanlarının görevden alınması protesto etmek amacıyla HDP'nin Diyarbakır Gençlik Meclisi, belediye otobüslerine ücret ödemeden bindi

Fotoğraf: Twitter/ @HDPGencMeclisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın 20 Ağustos'ta görevden alınmasının ardından başta bu üç şehir olmak üzere ülke genelindeki protestolar sürüyor. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Gençlik Meclisi üyeleri, belediye başkanlarının görevden alınarak valilerin kayyum olarak atanmasını protesto etmek amacıyla belediye otobüslerini “Bizim irademizi yok sayanları biz de yok sayıyoruz” diyerek ücret ödemeden kullandı.


HDP Gençlik Meclisleri'nin hesabından paylaşılan videoda meclis üyelerinden birinin Kürtçe açıklaması da yer aldı: 

"Değerli halkımız! 

Biz demokrasi çizgisinde Kürt halkının iradesi üzerine yapılan bu darbeyi kabul etmiyoruz. Bu yüzden sivil itaatsizlik eylemi yapıyoruz ve kayyum arabalarına ücret ödemiyoruz.

Tüm halkımızın bize ses vermesini istiyoruz. Halkımızın uyanmasını istiyoruz. Biz onları topraklarımızdan çıkarmak istiyoruz. Onları nasıl gelmişlerse o şekilde topraklarımızdan göndereceğiz.

Hak hakkımızdır, toprak bizim toprağımızdır, irade halkımızındır. Halkımız bize destek versin, sesimize ses versin, yolculuğumuz hayırlı bir yolculuktur. Yolumuz aydınlık bir yoldur.

Biz bu yolda halkımızdan destek istiyoruz, hepimizin yolu açık olsun.

Bundan sonra kayyumun arabalarına para ödemiyoruz. Hergün akşam saat 8’de evimizde, sokaklarımızda ses çıkaracağız.

Bunları topraklarımızdan çıkaracağız. Hepimizin yolu açık olsun.


Twitter'dan "Halkın olanı halka geri vermek için sonuna kadar direneceğiz" açıklamasını yapan Gençlik Meclisi, her akşam saat 20:00'da ses ve ışık eylemi yapılması için çağrıda bulundu. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU