2019'un en çok kazanan yıldızları belli oldu

Dwayne Johnson, Chris Hemsworth ve Bradley Cooper, Forbes'un yaptığı sıralamada üstlerde yer alıyor

Robert Downey Jr. de çok kazanan oyuncular arasında (Reuters)

Forbes'un dünyanın en çok kazanan oyuncular 2019 listesi çıktı, Dwayne Johnson, Chris Hemsworth ve Robert Downey Jr. sıralamanın tepesinde yer alıyor.   

Dergiye göre Johnson 2019'da jeneriklerinde yer aldığı filmlerden; Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw) ile WWE (Dünya Amerikan Güreşi) temalı bir komedi-dram filmi Fighting with My Family'den 1 Haziran 2018 ve 1 Haziran 2019 arasında 89 milyon 400 bin Dolar (yaklaşık 500 milyon TL) kazanç sağladı.   

Hemsworth ve Downey Jr, Avengers: Endgame'in 2 milyar 796 milyon (yaklaşık 16 milyar TL) dolarlık dünya gişe hasılatından kazandıkları sayesinde listeye yerleşen oyuncular arasında.  

Forbes'a göre, Downey Jr 66 milyon Dolar (yaklaşık 380 milyon TL) kazanç sağlarken Hemsworth (Marvel Sinematik Evreni'nde Thor'u oyuncu) geçen yıl boyunca 76 milyon 400 bin Dolar (yaklaşık 440 milyon TL) kazandı. 

Bu kazançlar, hem her aktörün yaptığı taban ücret anlaşmasından hem de filmin performansının ne kadar iyi olduğuna bağlı olarak havuzdan aldıkları ek paradan geliyor.

 

will afp.jpg
(AFP)

 

10- Will Smith 

Kazanç: Forbes'un 2019 sıralamasına göre 35 milyon Dolar (yaklaşık 200 milyon TL)

Will Smith, Mayıs'ta dünya çapında gösterime giren Aladdin'in canlı çekim versiyonunda meşhur Cin'i canlandırdı. Aynı zamanda Ekim ayında vizyona girecek İkizler Projesi'nin de (Gemini Man) başrol oyuncusu.

 

paul rudd reuters.jpg
(Reuters)

 

9- Paul Rudd
Kazanç: 41 milyon Dolar (yaklaşık 236 milyon TL)

Ant-Man'i canlandıran Paul Rudd da Avengers: Endgame sayesinde Forbes'un sıralamasında yer alan aktörlerden. Ayrıca 2018 yazında gösterime giren Ant-Man ve Wasp'ta (Ant-Man and the Wasp) da başrol oynamıştı.

 

chris reuters.jpg
(Reuters)

 

8- Chris Evans
Kazanç: 43 milyon 500 bin Dolar (yaklaşık 250 milyon TL)

Paul Rudd gibi Chris Evans da listedeki konumunu Marvel Sinematik Evreni'ne borçlu. Avengers: Endgame'in yanı sıra 2019'da Captain Marvel'da da boy gösterdi.

 

adam sandler afp.jpg
(AFP)

 

7- Adam Sandler
Kazanç: 57 milyon Dolar (yaklaşık 328 milyon TL)

Adam Sandler, bu yılın haziranında Netflix’te yayımlanan Murder Mystery'de Jennifer Aniston'la oynadı. Ayrıca Ekim 2018'de Netflix'in orijinal yapımı Adam Sandler: 100% Fresh'te de yer aldı ve Temmuz 2018'de Otel Transilvanya 3: Yaz Tatili'nde (Hotel Transylvania 3: Summer Vacation) Drakula'yı seslendirdi.

 

bradley afp.jpg
(AFP)

 

6- Bradley Cooper
Kazanç: 57 milyon Dolar (yaklaşık 328 milyon TL)

Bradley Cooper yoğun bir yıl geçirdi. Yönettiği, eş yazarlığı ve yapımcılığını üstlendiği Bir Yıldız Doğuyor'daki (A Star Is Born) (Ekim 2018) Jackson Maine rolünün yanı sıra Avengers: Endgame'de Rocket'ı seslendirdi ve Joaquin Phonix'in başrolünü oynadığı Joker’in ortak yapımcılığını da yaptı.

 

jackie afp.jpg
(AFP)

 

5- Jackie Chan
Kazanç: 58 milyon dolar (yaklaşık 334 milyon TL)

Chan'ın 2019'da jeneriklerinde yer aldığı filmler arasında The Knight of Shadows: Between Yin and Yang, Viy 2: Journey to China, Project X-Traction bulunuyor. Never Grow Up isimli anı kitabıysa Aralık 2018'de çıktı.

 

akshay afp.jpg
(AFP)

 

4- Akshay Kumar
Kazanç: 65 milyon Dolar (yaklaşık 374 milyon TL)

Bollywood aktörü ve yapımcısı, regl tabusu üzerine bir komedi-dram olan 2018 Şubat yapımı Pad Man'in yıldızı Kumar, 2019'da Kesari'de, Mission Mangal'da, Housefull 4'da ve Good News'te birçok başrol üstlendi. 2020'de Sooryavanshi ve Laxmmi Bomb adlı iki filmi daha vizyona girmek üzere sırada bekliyor.

 

robert reuters.jpg
(Reuters)

 

3- Robert Downey Jr
Kazanç: 66 milyon Dolar (yaklaşık 380 milyon TL)

Bir başka Marvel Sinematik Evreni ikonu da Downey Jr. Hem Avengers: Endgame'de hem de bu listedeki konumunu sağlamlaştıran Örümcek-Adam: Evden Uzakta'da (Spider-Man: Far From Home) boy gösterdi.

 

chris h.jpg
(Reuters)

 

2 - Chris Hemsworth
Kazanç: 76 milyon 400 bin Dolar (yaklaşık 440 milyon TL)

Chris Hemsworth, Avengers: Endgame'de Thor karakteriyle yer aldı ve 2019'da bu sıralamada ona ikinciliği kazandıran Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit'te (Men in Black: International) Tessa Thompson'la birlikte iki başrolden birini üstlendi.

 

dwayne.jpg
(Reuters)

 

1- Dwayne Johnson
Kazanç: 89 milyon 400 bin Dolar (yaklaşık 515 milyon TL)

Hobbs & Shaw, Box Office Mojo'ya göre dünya çapında yaklaşık 442 milyon dolar (yakklaşık 2 milyar 547 milyon TL) brüt değer kazandı ve hali hazırda ABD'de gösterime giren filmler arasında en çok iş yapan 13. film konumunda. Johnson ayrıca bu yılın ilerleyen zamanlarında Jumanji: Next Level'da da yer alacak.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Özden Öz

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU