İmamoğlu'ndan "tatile çıktı" eleştirilerine yanıt: İstanbul'u tek kişiyle değil, binlerce takım arkadaşımla yöneteceğim

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sel felaketinin ardından Bodrum'a gitmesini eleştirenlere yanıt verdi: Birilerinin anladığı anlamdaki yönetim tarzıyla göreve gelmedik, tek kişinin her konuya karar vereceği, talimatla süreci yöneteceği anlayışla göreve gelmedik

Fotoğraf: CHP Basın Birimi

Günü saha ziyaretlerine ayıran İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçamlıca’daki Radyo-TV vericisi şantiyesi, Hasanpaşa’daki kapalı pazar yeri, Gazhane binası restorasyon alanları ile Kurbağalıdere ıslah çalışması bölgesinde incelemelerde bulundu. 

İmamoğlu, “Selden sonra tekrar tatile gitmeniz çok eleştirildi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

“Biz, eforumuzla, günümüzle, saatlerimizle İstanbul için çalışıyoruz. İstanbul halkı bilsin ki, en üst seviye eforda sürece hakimiz ve çalışıyoruz. Birilerinin anladığı anlamda bir yönetim tarzı ile biz göreve gelmedik. Yani tek kişinin her konuya karar vereceği, tek kişinin talimatla süreci yöneteceği bir anlayışla göreve gelmedik. Bakın birçok takım arkadaşım burada. Benim görevinin başında binlerce takım arkadaşım olacak ve bütüncül akılla bu kenti yöneteceğiz. Bakın birçok takım arkadaşım burada. Benim görevinin başında binlerce takım arkadaşım olacak ve bütüncül akılla, az önce tariflediğim gibi bu kenti yönetecek. O bakımdan bu karakteri herkesin anlaması ve hissetmesi lazım. Son olarak, gittim evlatlarımı gördüm. Son günlerindeydiler zaten. Birini alıp, geri dönmem gerekiyordu. Bu da babalık vazifesi. Bir gün erken geri döndük. Babalık vazifesi gerekli. Aile vazifesi gerekli. Tabii şu dönemde en gerekli olan İstanbul vazifesi. Bu vazifeyi ihmale uğratmadan, görev yapılır bilincini göstereceğiz İstanbul’a.

Özel hayatı ile iş hayatını birbirine karıştırmayacağına vurgu yapan İmamoğlu, aile fertlerinin siyasette yer almayacağını söyledi:

"Ailemizin yeri ayrı, işimizin yeri ayrı olacak. Aile fertlerimizin siyasette yeri olmayacak. Onları, orada görmüyorum, görmeyeceğim de. Belki başkaları orada sıklıkla görüyor, benim siyasi mecrada aile fertlerim olmayacağı için böyle bir durumu sonlandırmış olduk. İşimiz var. İşimize odaklandık. Tatili yeterince konuştu kamuoyundaki bazı kişiler. Bence yeterlidir.”

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

"Pazarlarımız 10 sene öncesinden kötü, her yerde açıldı, çeki düzen verilecek"

Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Emin Yarar'la semtte inşaatı bitme aşamasına gelen kapalı pazarda da incelemelerde bulundu.

İBB Başkanı İmamoğlu, İBB yetkilileri ve esnafın kurulacak ortak bir masada bir araya gelerek sorunlara çözüm bulmasını istedi.

Kentin trafik sorununun belli oranda semt pazarlarından kaynaklandığını belirten Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:  

“Pazarcının da 10 yıl sonrasını görmesi lazım. Belki bu esnafı da göçebelikten kurtaracak. Fikrimi söylüyorum sadece, ‘Doğrudur’ demiyorum. Bunu çalışmamız lazım. Bunu pazarcı ile de çalışacağız. Dünyadaki örneklerine bakacağız. Tüketicinin eğilimine bakacağız. Oluşturacağımız ‘Gıda Konseyi’ ve tarım politikalarımızla ilgili kuracağımız masamızın buraya katkısı olacak. Pazarcılığın geleceğini halletmemiz lazım. Pazarlarımız 10 sene öncesinden daha kötü şimdi. Her yerde açıldı. Her yerde açılması marifet değil ki bunun. Pazar yeri sorunu çözülecek. Pazarcı kendisine çeki düzen verecek. Oturacağız, kurallarını koyacağız. Oturacağız, bu işin bir meslek olduğunu insanlara anlatacağız. Pazarcı orada pazarcı olduğunu gösterecek. Elbisesini giyecek. Duruşu onu belli edecek. Ben pazarcı esnafını seviyorum. Pazarcı esnafı kendi işini sevmiyor. İşini sever hale getirmemiz gerekiyor. Bununda bir düzene ihtiyacı var. Bu kapsamda İSYÖN (İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş.) nezdinde hızlıca bir çalışmayı isteriz."

"İBB kitapçısının genele hitap etmesi gerekir"

İmamoğlu ve beraberindeki heyet, üçüncü olarak yine Hasanpaşa’daki Gazhane Binaları Restorasyon alanına geçti. Burada yetkililer tarafından İmamoğlu’na detaylı bir sunum yapılarak şehirdeki gazhanelerle ilgili, tarihi ve teknik bilgiler verildi. Sunumun ardından restore edilen binaları gezen İmamoğlu, kompleks içinde İBB’ye ait “İstanbul Kitapçısı” olacağı bilgisini alınca, “Burada genele hitap eden kitapların da olması gerekir” dedi. İmamoğlu’nun inceleme gezilerindeki son durağı Kadıköy’deki Kurbağalıdere oldu. Yekililer, İmamoğlu ve ekibine, şantiye ofisinde

Kurbağalıdere Yoğurtçu Parkı – Kalamış arasındaki Dere Islah İnşaatı’yla ilgili bilgileri dinleyen İmamoğlu, yetkililerden işi hızlandırmalarını istedi.

İmamoğlu'ndan Medya A.Ş. yorumu: Seçime 1 ay kala, 1.5 ay kala işe alınma adil değil

Ekrem İmamoğlu, Medya A.Ş.'den 50 kişinin işten çıkartılması eleştirilerine yönelik şu açıklamayı yaptı:

"İş disiplini, iş disiplinine uymama uyma ve işte işe gelmeme gibi bir takım karakteri varsa çalışanların, ona göre uygulama yapıyorlar. Ve tabi özellikle seçim dönemlerinde işe alınmalarla ilgili araştırmaları sürüyor. Çünkü çok adil olmadığını düşündüğümüz dönemler. Seçime 1 ay, 1,5 ay kala, ister bu 31 mart seçimi olsun, ister daha sonraki dönem olsun, bu süreçler çok adil işe alınma dönemleri değil. Bu anlamda arkadaşlarımın elbette ki İBB çalışanları üzerinde bir araştırması var. Ona göre işlem uyguluyorlar. Asla kişisel bir tavır veya davranış değil. Her birinin bir prensibi var. Uygun olmadığını düşünenler varsa tabii ki hukuk yolları açıktır.”

"Gizli bir kadın ittifakı varsa benim ondan haberim yok"

İmamoğlu'na eşi Dilek İmamoğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'la görüşmesinin "gizli ittifak" olarak adlandırıldığı iddiaları da soruldu. İBB Başkanı bu soruyu “Gizli bir kadın ittifakı varsa, benim ondan bir haberim yok. İçinde ne var bilmiyorum. Sadece 3 hanımefendinin yemek yiyip, sohbet edip, dertleşmesi var. Dediğim gibi bilmediğimiz bir kadın ittifakı varsa biz de oturup düşünelim” şeklinde yanıtladı. 
 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU