TSK'nın İdlib'deki 8 No'lu gözlem noktası da tehdit altında

Morek'teki TSK gözlem noktasının Esad güçlerinin çemberine girmesinin ardından kuzeyindeki nokta da tehdit altına girdi. Nokta çevresine hava saldırısı düzenlendi. AA, Esad güçlerinin taciz ateşi açtığını duyurdu

8 Nolu gözlem noktası çevresine taciz ateşi açıldı / Harita: Independent Türkçe

Suriye'deki savaş, Türkiye, İran ve Rusya arasında varılan Astana Mutabakatı çerçevesinde, TSK'nın İdlib'e kurduğu gözlem noktaları çevresinde yoğunlaştı.

Rusya'nın hava desteğiyle İdlib'in güneyinden ilerleyen Esad rejimi güçleri, Morek ilçesinde bulunan 9 no'lu gözlem noktasının çevresini ele geçirdi. Söz konusu gözlem noktası tamamen Esad güçlerinin çemberine girdi.

Morek'teki gözlem noktasına intikal hattı kesildi

Pazartesi günü, bu noktaya ulaşmak için yola çıkan 28 araçlık bir TSK konvoyunun önü savaş uçağı tarafından hedef alınmıştı. Rota yönünde şiddetli hava saldırılarının yaşanması nedeniyle konvoy ilerleyişini durdurdu ve Hiş köyü yakınlarında mevzilendi. Ancak 9 no'lu gözlem noktasında ikmal ve intikal yolu da kapanmış oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu krizi çözmeye çalışan Türkiye, Rusya nezdinde girişimlerini sıklaştırırken 8 no'lu gözlem noktasının çevresine de hava harekatı başladı.

Rejim güçleri tarafından ele geçirilen Han Şeyhun kentinin kuzeyinde bulunan Maarat'an Numan'daki Surman köyü civarına kurulan bu gözlem noktası 6-15 Şubat 2018 arası inşa edilmişti.

AA: Esad güçleri gözlem noktasına taciz ateşi açtı

Anadolu Ajansı, Esad güçlerinin bu gözlem noktasına taciz ateşi açtığını da duyurdu.

Söz konusu bölgeden 17 Eylül 2018'de imzalanan İdlib mutabakatından bu yana 1 milyona yakın sivil Suriye-Türkiye sınırı hattına göç ettiğini yazdı.
 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU