Trabzon'a gelen 5 kupalı İngiliz: Daniel Sturridge

Trabzonspor'un yeni transferi Daniel Sturridge, kariyeri boyunca 2 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 İngiltere Kupası, 1 kez de İngiltere Premier Lig şampiyonluğu yaşadı

Daniel Sturridge / Fotoğraf: Reuters

Trabzonspor, Liverpool'un sözleşme yenilemediği yıldız futbolcu Daniel Sturridge ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık anlaşmaya vardığını dün duyurmuştu.

İngiliz futbolcu Trabzonspor'la anlaşmasının ardından kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Bu yeni macera için sabırsızlanıyorum" ifadelerine yer verdi.

 

Daniel Sturridge2 - Reuters.jpg
Daniel Sturridge / Fotoğraf: Reuters

 

Daniel Sturridge kimdir?

Daniel Sturridge, İngiltere'nin Birmingham şehrinde 1 Eylül 1989'da doğdu. Futbolcu bir ailede yetişen Sturridge'in babası Michael Sturridge Wrexham'da, amcaları Dean Sturridge, Derby County, Birmingham City ve Sheffield United, diğer amcası Simon Sturridge ise Birmingham City ve Stoke City gibi ekiplerde oynadı.

 

Daniel Sturridge9 - Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Genç Sturridge, aileden gelen genlerin de etkisiyle futbolla çok erken yaşta tanıştı. Henüz 6 yaşındayken Birmingham şehri takımlarından Cadbury Athletic'te futbola başladı. 1 yıl burada oynayan genç futbolcu, 1996'da Aston Villa'nın alt yapısına geçti. 4 yıl Aston Villa alt yapısında ter döken Sturridge, 11 yaşına geldiğinde Coventry City'ye bedelsiz olarak transfer edildi.

Coventry City, Sturridge'in kariyerinde yükseleceği en önemli basamak oldu.

3 yıl burada gösterdiği performansla Manchester City scoutlarının dikkatini çeken genç futbolcu, 2003'te Maviler'e transfer edildi.

 

Daniel Sturridge7 - Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Manchester ekibinin alt yaş kategorilerinde 5 yıl forma giyen Sturridge, 1 Temmuz 2018'de ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. 

Manchester City Futbol A Takımı'na yükseldiği ilk senede 32 karşılaşmada forma giyen Sturridge, 1258 dakika süre aldığı maçlarda 6 gol, 4 asistlik performans sergiledi. 

Premier Lig'e iyi bir başlangıç yapan genç futbolcu, Manchester'daki ilk sezonunun ardından bir başka İngiliz devi Chelsea'ye 7 milyon 250 bin euro bedelle transfer oldu.

 

Daniel Sturridge6 - Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Londra ekibindeki ilk senesinde 26 maçta Chelsea forması giyme şansı yakalyan Sturridge, 10 gol, 4 asist kaydetti. Chelsea'deki ikinci senesinde Drogba, Malouda, Kalu ve Anelka'nın olduğu kadroda yer bulamayınca devre arasında Bolton Wanderers'a kiralık olarak gönderildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yarım sezon formasını giydiği Bolton Wanderers'ta 12 maçta forma giyen Sturridge, 8 gol atma başarısı gösterdi.

Sezonu Bolton Wandereres'ta tamamlamasının ardından yeniden Chelsea'ye dönen Sturridge, 2011-12 sezonunda mavili formayla çıktığı 43 maçta 13 gol, 6 asist, 2012-13 sezonunda ise 28 maçta 13 gol, 6 asist kaydetti.

 

Daniel Sturridge8 - Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Chelsea'de başarılı bir performans sergileyen İngiliz futbolcu 2013 yılının ara transfer döneminde 15 milyon euro bedelle Liverpool'a transfer oldu.

Liverpool'da 6 sezon forma giyen yıldız futbolcu, 160 maçta 68 gol, 26 asistlik performans sergiledi.

 

Daniel Sturridge3 - Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Geçtiğimiz sezon ara transfer döneminde West Bromwich Albion'a yarım sezonluk kiralanmasının ardından Liverpool'la sözleşmesi sona eren Sturridge, Trabzonspor'la anlaştı.

 

Daniel Sturridge1 - Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Sturridge, kariyeri boyunca Liverpool ve Chelsea'de toplam 2 UEFA Şampiyonlar Ligi, Chelsea'de 1 İngiltere Premier Lig, 2 kez de İngiltere Kupası şampiyonluğu kazandı.

Toplamda çıktığı 312 karşılaşmada 16 bin 674 dakika süre alan yıldız futbolcu, 111 gol atıp 42 asistlik performans sergiledi.

 

Daniel Sturridge5 - Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

İngiltere Milli Takımı formasını 26 kez giyme şansı bulan Sturridge, 8 gol kaydetti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU