Batman’da dört muhtar, Van’ın ilçelerinde de 9 belediye meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı

Batman’ın Çay, Bağlar, Korik ve Kösetarla muhtarları ile Van’ın Edremit, Çaldıran ve Tuşba belediyelerinde 9 meclis üyesi görevlerinden uzaklaştırıldı

Batman'da üç muhtar görevden uzaklaştırıldı / Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı 19 Ağustos’ta Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden uzaklaştırarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesine Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesine ise Van Valisi Mehmet Emin Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirmişti.

Van, Mardin ve Diyarbakır’ın ardından dün Van’ın Edremit, Çaldıran ve Tuşba ilçe belediyesinde HDP'li 9 meclis üyesi İçişleri Bakanlığı kararıyla görevlerinden uzaklaştırıldı.

Meclis üyeleri: Bilgilendirilmedik

Görevinden uzaklaştırılan isimlerin, Edremit Belediyesi Meclis üyeleri Savaş Encü, Sevinç Şeker ve Atiye Sen, Çaldıran Belediyesi Meclis üyeleri Pınar Demir, Necmettin Şahin, Hülye Darak ve Mehmet Sıddık Moraner ile Tuşba Belediyesi Meclis üyesi Ercan Yılboğa olduğu öğrenildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çaldıran Belediyesi HDP'li meclis üyeleri Necmettin Şahin ve Mehmet Sıddık Moraner konuyla ilgili Independent Türkçe'ye yaptıkları açıklamada, görevlerinden uzaklaştırıldıklarına dair kendilerine resmi olarak herhangi bir bilgilendirmenin yapılmadığını söyledi.

Batman’da dört muhtar görevden uzaklaştırıldı

Batman Valiliği, 3’ü mahalle, 1’i köy muhtarını haklarında yürütülen soruşturma gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırdı.

Görevden uzaklaştırılan muhtarların isimleri şöyle:

Çay Mahallesi Muhtarı Mehmet Taş, Bağlar Mahallesi Muhtarı Mazhar Yiğit, Korik Mahallesi Muhtarı İzzet Çere ve Kösetarla Köyü Muhtarı Kadri Tirki.

Valiliğin açıklamasına göre Çay Mahallesi Muhtarlık görevini yürütmek üzere Aza Mehmet Alpyürek, Bağlar Mahallesi Muhtarlığına Mehmet Fatih Eker, Korik Mahallesi Muhtarlığına Aza Mehmet Avşar ve Kösetarla Köyü Muhtarlığına Aza Hakan Tirki görevlendirildi. 

Tatvan’da da 9 meclis üyesi görevden uzaklaştırılmıştı

11 Ağustos’ta HDP’li Edremit Belediye Eş Başkanı Medeni Özer ve Çaldıran Belediye Eş Başkanı Faruk Demir’in yanı sıra 20 Mayıs 2019 tarihinde Tatvan Belediyesi’nde HDP’li 9 meclis üyesi (Serap Çakmak Genç, Diyar Orak, Suat Yetişkin, Ahmet Sağnıç, İsa Taş, Şükrü Aydemir, Mehmet Nedim Türemiş, Çetin Yılmaz ve Selami Karahan) İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.
  
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU