HDP Eş Genel Başkanı: Seçimlerde güç birliği yapmazsak faşizme teslim oluruz

Pervin Buldan 31 Mart seçimlerini "demokrasi ile faşizm arasında bir referandum" olarak niteledi

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Yan yana gelmez, güç birliği yapmazsak bu ülkeyi ve toplumun geleceğini faşizmin karanlığına hep birlikte teslim etmiş oluruz. O yüzden bu seçimlerde demokratik güç birliği yapılması herkesin ortak görev ve sorumluluğudur." dedi.  

Buldan, partisinin grup yaptığı konuşmada partililerine yönelik gözaltıları ve Meclis kapısında TOKİ işçilerinin gözaltına alınmasını kınayarak gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. 

Buldan, HDP'nin tutuklu Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in 62 gündür açlık grevinde olduğunu, en az 14 kilo verdiğini ve artık kritik sürece girdiğini söyledi. 

Seçim çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Buldan, 31 Mart seçimlerini "demokrasi ile faşizm arasında bir referandum" olarak niteledi. 

Pervin Buldan, 30 il ve ilçe merkezinde belirledikleri adayları en kısa zamanda açıklayacaklarını belirtti.
 


"Diyarbakır'da önemli bir ittifak gerçekleşti"

Buldan "Bizim partimiz, AKP-MHP ittifakını bitirecek kilit bir partidir. Dün Diyarbakır'da önemli bir ittifak gerçekleşti. Bölgede, Kürt parti ve hareketlerle ittifak deklarasyonumuzu açıkladık ve yedi partinin ittifakı ile seçimlere giriyoruz." diye konuştu.

Batı illerinde de yerellerde en geniş demokrasi ittifakının oluşturulması için çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü anlatan Buldan, "Merkeziyetçi tek adam rejimine karşı yerelde demokrasinin geliştirilmesinden yana bir strateji izliyoruz. Bu açıdan yerellerde, yerel demokrasi dinamikleriyle ortak hareket etme noktasında bir tutum içerisindeyiz." dedi. 

Suriye'deki gelişmeler

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, akademisyen Ceren Damar Şenel'in öldürülmesini hatırlatarak Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirdi:

"Sokakta kadının can güvenliğini ve çalışma yaşamında işçinin güvenliğini sağlayamayan bu iktidar, şimdi Türkiye'nin güvenliği gerekçesinin arkasına sığınarak Suriye'de müdahale planları yapıyor. Ankara'nın göbeğinde öğretim üyesi bir kadının can güvenliğini sağlayamayan iktidar nereye gidecekmiş? Minbiç'e gidecekmiş. Türkiye'nin güvenliğini oradan sağlayacakmış. Türkiye'nin kamusal güvenliğini ancak barış politikalarıyla sağlayabilirsiniz. Türkiye'nin güvenliğini Kuzey Suriye değil, AKP'nin izlediği hegemonik politikaları tehlikeye sokuyor. Cihatçı çetelere verdiğiniz destek ülkenin güvenliğini tehlikeye atıyor. Bunu görmeyecek, duymayacak kadar sağır olmuş tüm vicdanlara sesleniyoruz: Savaşa karşıyız, hiçbir yerde de savaşa onay vermeyeceğiz. AKP iktidarının, kuzey Suriye'ye müdahale planlarının amacı Suriye'de istikrarsızlığı, savaşı ve krizi tırmandırmaktır." 

Buldan, iktidarın Suriye'de çözümü değil kriz ve çatışmanın sürmesini istediğini iddia etti. "Tek düşündükleri kendi iktidarları ve koltuklarıdır" ifadesini kullandı.

AA

DAHA FAZLA HABER OKU