Eyleme katılan Türk-İş Başkanı’na tepki: Sen hiç konuşma

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, açık unutulan mikrofondan duyulan sözleri nedeniyle tepki çekmiş ve işçiyi satmakla suçlanmıştı

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı çıkanların eylemine katıldı.

Kamu işçilerinin toplu sözleşmesi için hükümetle yapılan görüşmelerin basın toplantısında açık unutulan mikrofon sayesinde duyulan sözleri nedeniyle eleştirilen Atalay, katıldığı eylemde bir kadının tepkisiyle karşılaştı.

“Sen hiç konuşma”

CHP’nin çağrısıyla Sakarya Kent Meydanı’nda yapılan özelleştirme karşıtı eyleme destek veren Atalay’ın konuşma yaptığı sırada bir kadın yanına gelerek, “Sen hiç konuşma” dedi. Ergün Atalay’ın tepkisi ise “Abla ne yaptık, kurban olayım” ifadelerini kullandı.

“Uzasa işi karıştıracağız”

Ergün Atalay, kamu işçileri için hükümetle yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde, Türk-İş’in isteğinin altında bir teklifi kabul etmişti. Anlaşmanın sağlandığının duyurulduğu toplantıda, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a söylediği “Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle” sözleri duyulan Atalay, işçiyi satmakla suçlanmıştı.

“Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım”

Atalay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kendini “Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım. Beni tanıyan , bizim geçmişimizi bilenler tanır. Biz her zaman işçilerden yana olduk, olmaya da devam edeceğiz. “ ifadeleriyle savunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU