Yerel seçimlerde aday olmak için federasyondan istifa eden başkan Cumhur İttifakı’na takıldı

Yerel Seçimlerde Etimesgut belediye başkan adayı olmak için Türkiye Boks Federasyonu başkanlığından istifa eden Eyüp Gözgeç, Ak Parti’nin İlçede MHP’yi destekleme kararı almasıyla ortada kaldı. Federasyonda genel kurul hazırlıkları başlandı

Fotoğraf: AA

Ak Parti’den Etimesgut Belediye Başkan Adayı olmak için Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığından istifa eden Eyüp Gözgeç, partinin Etimesgut’ta Cumhur İttifakı çerçevesinde MHP’yi destekleme kararı almasıyla şok yaşadı.   

Ortada kalan Gözgeç şimdi başkanlığa dönmenin yollarını arıyor. 

Hazırlıklar başladı

Bir açıklama yapan eski başkan, ya Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından görevine tekrar getirebileceği ya da olağanüstü genel kurulla seçilebileceğini söyledi. Gözgeç, meşruiyetinin sorgulanmaması için tekrar seçimle işbaşına gelmek istiyor. 

Federasyonda meşruiyet tartışması

Yönetmeliğe göre en geç 1 Mart’a kadar genel kurulun toplanması gerekiyor. Independent Türkçe’nin boks federasyonu kaynaklarından aldığı bilgiye göre genel kurul hazırlıkları sancılı geçecek. Gözgeç’in rakipleri delegasyonun Gözgeç tarafından usulsüz şekilde belirlendiğini iddia ederek seçimlerin meşru olmayacağını savunuyor. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU