Akşener'den "montaj" yorumu: Bir cumhurbaşkanının böyle bir duruma düşmesinin gerçekten ayıp olduğuna inanıyorum

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun videosu ile ilgili açıklamarını eleştiren Akşener, "Bir cumhurbaşkanına yakışmayacak bir tutum bu. Hala seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan seçim gününe kadar. Ve çok acı, çok ayıp" dedi

Fotoğraf: AA (Arşiv)

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Çekmeköy'deki ziyaretleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akşener, Cumhur İttifakı'nın TBMM'de çoğunluğu elde ettiği ortamda Millet İttifakı'nın Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesinin nasıl bir sonuç doğuracağıyla ilgili soruya şu karşılığı verdi:

Bir kere Meclis yasamadır, Cumhurbaşkanı tek başına yürütmedir. Şimdi bu acayip güç, yani cumhurbaşkanının yetkilerini anlatmam mümkün değil. Milletvekillerinin bir kıymeti harbiyesi yok, Meclis’in bir gücü yok. Şimdi Cumhur İttifakı Meclis’i aldığı için ben bunu Allah şahit bir şans olarak görüyorum. İkisini beraber almayı çok isterdik o başka bir şey ama bu da bir şans getiriyor. Meclis Cumhur İttifakı’nın, Millet İttifakı’nın adayı Sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçildiği andan itibaren bakın göreceksiniz en kısa sürede hem de referanduma gerek kalmadan AK Parti’nin içinde yer aldığı, belki hepimizin görüşlerinin dikkate alındığı, Millet İttifakı’nın önerileriyle Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinin önerilerinin çok ters düşeceğini düşünmüyorum parlamenter sisteme geçişte. Hukukun üstünlüğü, liyakat, şeffaflık, yargının bağımsızlığı konularında çok rahat anlaşılıp bu ucube sistemden hem de AK Parti’nin gayretiyle de vazgeçileceğine inanıyorum. Belki de hayır burada oldu, bahsettiğim o. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu seçildiği andan itibaren elindeki o büyük imkanların ve o acayip gücün kullanılması halinde en fazla AK Partililer bu işe gıcık olur. El birliğiyle parlamenter sisteme geçiş daha hızlı olabilir diye düşünüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu-Özdağ görüşmesi: Uzlaşacaklarına eminim

Akşener, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında konuşulan ortak mutabakat metni hakkında şunları söyledi:

Henüz gelmedi. Her ikisi de o mutabakat metni üzerinde fikirlerini muhtemelen birleştirdikten sonra diğer genel başkanlara da iletilecektir muhtemelen. Geldiği zaman fikrimi söylerim. Sayın Özdağ, sığınmacılar konusunda Anayasa’nın değiştirilemez 4 maddesi konusunda, 66’ncı maddesi konusunda Millet İttifakı’nın bileşenlerinin bir itirazı yok. Zaten bizim parlamenter sisteme geçiş noktasındaki mutabakat metnimizde de böyle bir durum yok. Dolayısıyla uzlaşacaklarına eminim.

"Bir cumhurbaşkanının böyle bir duruma düşmesinin gerçekten ayıp olduğuna inanıyorum"

Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun reklam videosuyla ilgili; “Kandil’dekilerle bu şekilde ama montaj, ama şu, ama bu… Video çekimlerini yaptılar” açıklamasının sorulması üzerine şunları ifade etti:

Bir cumhurbaşkanına yakışmayacak bir tutum bu. Hala seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan seçim gününe kadar. Ve çok acı, çok ayıp. Çünkü her birimizin, ona oy versin vermesin her birimizin can güvenliğinden, emniyetimizden sorumlu bir kişinin bir siyasetçi olabilir ama neticede bir vatandaş Sayın Kılıçdaroğlu ve ben, diğer arkadaşlar, bizleri PKK’lılıkla suçlamak ve sonra da ‘Ne var canım bunda montaj olur, şu olur, bu olur’ demek ben buna uygun kelime bulamıyorum. Sadece çok üzüldüğümü, çok acı bulduğumu ve bir cumhurbaşkanının böyle bir durama düşmesinin gerçekten ayıp olduğuna inanıyorum.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU