Erdoğan Malatya'da: Depremde 50 bin insanımızı kaybettik, buna rağmen 50 bini aşkın insanımız alanda bizimle buluştu

"Edepsizce hitap edenler yüzünden üzülmeyin, üç beş kuruş yardımları başınıza kalkanlara aldırış etmeyin. Onlar milletle bağını koparmış bir avuç mankurtlardır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da vatandaşlara hitap etti. 

Erdoğan konuşmasında, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimleri hatırlatarak, "Rehavete kapılmayın, bu beş günü dolu dolu geçireceğiz. Öyle bir kazanacağız ki, kimse kaybetmeyecek" dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suçlamalarda bulunan Erdoğan,  "Bay bay Kemal talimatı Kandil'den alıyor. Görüşmeleri PKK'nın parlamentodaki uzantıları ile yapıyor. Benim milletim bu teröristlerle yol yürüyenleri sandığa gömecek mi? Malatya, milletin adamına sahip çıktı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

Bu bay bay Kemal'den bir şey olmaz. Biz onu SSK'nın başında olduğu dönemden biliyoruz. SSK'yı nasıl çökerttiğini biliyoruz. Bundan bir şey olmaz. Bu memurluğunu bile doğru dürüst yapamadık. 15 Seçim, 15 mağlubiyet. Şimdi yeni bir mağlubiyete hazırlanıyor. Malatya ona gereğini yapacak mı? Manşetleri ile millete parmak sallayanlar derslerini alsın, diyeceksiniz. İnşallah sandıkları patlatacaksınız.

"Depremde 50 bini aşkın insanımızı kaybettik, buna rağmen 50 bini aşkın insanımız seçim öncesinde alanda bizimle buluştu"

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ile ilgili de konuşan Erdoğan şunları kaydetti:

Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin acısı yüreklerimizde bir an olsun dinmedi. Bana resmi rakamı getirin, dedim. Alanda ne kadar katılım var dedim, şu anda alanda 50 bin kişi var. 50 bini aşkın insanımızı depremde kaybettik. Ama şu anda onlar buna rağmen 50 bini aşkın insanımız şu anda pazar günü yapılacak seçim öncesinde alanda bizimle buluştu. Bu vesile ile bir kez daha deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.
Afetin ilk saatlerinden itibaren devletimizin ve milletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Her alanda vatandaşlarımızın yanında olduk. 650 bin görevlimiz depremzedelerimize hizmet etti. 35 bini aşkın arama kurtarma personeli çalıştı. Türkiye'nin 780 bin kilometrekareden daha büyük bir ülke olduğu depremden sonra görüldü. Mazluma el uzatmanın değerini bir kez daha anladık.

"Kendilerine oy vermediniz diye size zulmedenlere bakıp asla hüzünlenmeyin"

Erdoğan konuşmasında ayrıca, "Tüm depremzedelerime sesleniyorum, kendilerine oy vermediniz diye size zulmedenlere bakıp asla hüzünlenmeyin. Edepsizce hitap edenler yüzünden üzülmeyin, üç beş kuruş yardımları başınıza kalkanlara aldırış etmeyin. Onlar milletle bağını koparmış bir avuç mankurtlardır. Bunlar vicdanı Anadolu coğrafyası kadar olan milletimizi asla temsil edemezler. 28 Mayıs bu zihniyetten ülkemizin kurtuluşunun miladı olacaktır" diye konuştu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU