Sudan'da 11 üyeli Devlet Başkanlığı Konseyi kuruldu

Konseyin beş üyesi sivil yöneticilerden oluşuyor

Askeri Geçiş Konseyi ile muhalif değişim güçleri arasında yapılan anlaşmadan bir kare / Fotoğraf: AFP

Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi (AGK) ile sivil muhalif koalisyon Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG), dün akşam saatlerinde her iki tarafın da onayladığı, 39 aylık geçiş dönemini yönetecek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin (Egemen Konsey) kurulduğunu duyurdu.

AFP’de yer alan habere göre Askeri Geçiş Konseyi (AGK) Sözcüsü Şemseddin Kebbaşi, konuya ilişkin açıklamasında, bugün sabah saatlerinde Yargıtay Başkanı’nın huzurunda yemin edecek olan AGK Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan liderliğindeki 11 üyeli Devlet Başkanlığı Konseyi’nin oluşturulması için anayasa kararnamesi çıkarıldığını dile getirdi.

Burhan’ın Devlet Başkanlığı Konseyi’nin kurulmasına ilişkin kararına da değinen AGK Sözcüsü Kebbaşi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, liderliğindeki Devlet Başkanlığı Konseyi’nin üyelerinin, Korgeneral Muhammed Hamdan Daklu (Hamideti), General Şemseddin Kebbaşi, General Yasir el-Atta, General İbrahim Cabir, Hasan Şeyh İdris, Muhammed el-Fekki Süleyman, Muhammed Hasan et-Taişi,  Sıddık Tavur Kafi, Ayşe Musa ve Nicola İssa Abdülmesih olmasına karar verildi.


Burhan’ın bugün saat 11’de Yargıtay Başkanı’nın huzurunda yemin edeceğini belirten Kebbaşi, akabinde 11 üyenin de yemin edeceğini aktardı. Ayrıca başbakanın da yarın atanacağını bildirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Hüsna Tosun

DAHA FAZLA HABER OKU