İsmail Saymaz: Kılıçdaroğlu, milliyetçilik okunu çekti

"Sinan Oğan iktidara mesafeli, muhalefete destek vermekte kararsız"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını köşesinde yorumladı.

"Kılıçdaroğlu, seçim kampanyasının stratejisini ve dilini radikal biçimde değiştirdi" diyen Saymaz şöyle devam etti:

PKK ile işbirliği yaptığı yönündeki kara propagandanın karşılık bulduğunu ve seçmenlerin beka endişesiyle sandığa gittiğini görerek, “Mesajınızı aldık” dedi. Bundan böyle gülümseyen değil elini masaya vuran, sesini yükselten bir Kılıçdaroğlu var artık.

Baharlar vaat eden ‘Bay Kemal' gitti. Yerine Suriyelileri ülkelerine göndereceğini ilan eden, iktidarı PKK ve FETÖ ile masaya oturmakla, ‘domuzbağcıları' TBMM'ye taşımakla suçlayan Kılıçdaroğlu geldi. Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla misali, iktidara yanıt verirken, gerçekte halka seslenerek, “Terör örgütleriyle asla masaya oturmadım, hiçbir zaman oturmayacağım” dedi.

Erdoğan'ın ‘devletin bekası' enstrümanına karşılık ‘memleketin bekası' kavramını devreye soktu. Erdoğan'ın ‘devletin bekası' enstrümanına karşılık ‘memleketin bekası' kavramını devreye soktu.  “Bunlar kalırsa” 10 milyonu aşkın sığınmacının geleceğini, doların 30 TL'ye çıkacağını söyledi, bir kuru ekmeğin 10 TL'ye satılacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun Sinan Oğan'la ittifakı merkeze alan, gençliği ve milliyetçi seçmeni kazanmaya yönelen, vatanseverlik temelli bir stratejiyi uygulayacağı anlaşılıyor.

Saymaz ayrıca, ikinci tura kalan cumhurbaşkanı seçimleri konusunda yüzde 5,2 oranında oy alan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan'ın kimi destekleyeceği konusunu köşesine taşıdı. 

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve Yardımcısı Feramuz Üstün'ün Ankara'da Oğan'la iki saat görüştüğünü hatırlatan Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

"Dün Üstün'ü aradım. Oğan'ın yaklaşımını sordum.

Şöyle dedi: 'Olumlu. Masa adına biz bir teklifte bulunamayız ama tavrının önemli olduğunu, bu süreci etkileyeceğini, psikolojik üstünlüğü değiştireceğini söyledik. Arkadaşlarıyla değerlendirdikten sonra karar verecek. Bize yakın olduğunu hissettim. Diğer tarafla alakalı kafasında bir şey yok.'

Dün ayrıca Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Oğan'la buluştu. Oğan'ın iktidara mesafeli olduğu ancak muhalefete destek vermekte kararsız kaldığı ifade ediliyor. Öte yandan Kılıçdaroğlu,

Oğan ve Ümit Özdağ'ı aradı. Kılıçdaroğlu ve Özdağ'ın bugün buluşması bekleniyor.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU