81 yaşındaki Martha Stewart, Sports Illustrated'ın en yaşlı kapak modeli oldu

Yemek kitabı yazarı, 2023 Sports Illustrated Mayo Sayısı için seçilen 4 kapak yıldızından biri

1980'lerde yemek kitapları yazarak şöhrete kavuşan Stewart'ın 99 kitabı bulunuyor (Reuters)

Martha Stewart, Sports Illustrated (SI) mayo sayısının en yaşlı kapak modeli olarak tarihe geçti. 81 yaşındaki Stewart bu başarısını "adeta tarihi" olarak nitelendirdi.

İş insanı, Sports Illustrated'ın yıllık mayo sayısının kapağında yer alacak 4 kapak modelinden biri olarak seçilerek Megan Fox, Kim Petras ve Brooks Nader'a katıldı.

Kapak modeli olması hakkında SI'ya konuşan Stewart, yaş meselesini pek düşünmediğini ancak kendi başarısından etkilendiğini söyledi.

Stewart, "Sports Illustrated mayo sayısının kapağında yer alacağımı duyduğumda, 'Oh, bu epey iyi, sanırım Sports Illustrated'ın kapağında yer alan en yaşlı kişi olacağım' diye düşündüm" dedi. 

Yaş meselesine çok kafa yormam ama bunun adeta tarihi bir şey olduğu kanaatindeyim.

Yemek kitabı yazarı, çekime neden katılmaya karar verdiğine gelince, "arkadaşlık veya başarı" gibi şeyler söz konusu olduğunda yaşın önemli olmadığını kanıtlamak istediğini söyledi. Stewart, bunun yerine önemli olanın "insanların ne yaptığı, nasıl düşündüğü ve nasıl davrandığı" olduğunu söyledi.

Stewart, "Arkadaşlık veya başarı açısından belirleyici olan yaş değil, insanların ne yaptığı, nasıl düşündüğü, nasıl davrandığıdır, önemli olan bu, yaşınız değil" açıklamasını yaptı.

SI Swim'in baş editörü MJ Day de Stewart'ın yaklaşımını övme fırsatı buldu ve ekledi: 

[Martha] hayatında hiçbir zaman koşullarının sonucunu belirlemesine izin vermedi.

Geniş kapsamlı bir iş imparatorluğu kurmak için zamana ayak uydurdu (her zaman bir adım önde görünüyor).

Stewart fotoğraf çekimi için Dominik Cumhuriyeti'ne gitti ve burada Ruven Afanador tarafından 10 farklı mayoyla fotoğraflandı. Stewart, kapak fotoğrafında beyaz mayo ve turuncu ceket giyerken görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medyada, Stewart'ın 2023 Sports Illustrated Mayo Sayısı kapağı hayranları tarafından övgüyle karşılandı ve birçoğu televizyon ünlüsünü alkışladı.

Bir kişi kapakla ilgili "Bunu çok çok seviyorum!" diye tweet atarken, bir diğeri de "@MarthaStewart sen ikoniksin ve her yönden ilham kaynağısın. Sanki seni zaten sevdiğimden daha fazla sevemezmişim gibi" dedi.

Stewart, yaşına göre bir "meydan okuma" olarak nitelendirdiği çekime nasıl hazırlandığı konusunda, pazartesi Today programının sunucularına gün aşırı pilatese gittiğini ve "birkaç ay" boyunca ekmek veya makarna yemediğini söyledi.

Stewart ayrıca fotoğraf çekimi sırasında "hiçbir hile" olmadığını da açıkladı. "Aslında hiçbir hile yok. Numara yok. Size iyi göründüğünüzü söylüyorlar, bu güzel diyorlar. Yaptığınız şeyin sorun olmadığını bir nevi pekiştiriyorlar" dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU