Çeçen lider Kadirov, alıkonulan yarış atını geri almak için Ukrayna'ya fidye ödediğini açıkladı

"Arkadaşlar, Avrupa'dan bir şey getirmek isterseniz Ukrayna istihbaratıyla iletişime geçin"

Ramazan Kadirov, 2012'de Dubai'den aldığı yarış atının tahmini değerinin 10 milyon dolar olduğunu söylemişti (VK)

Çeçen lider Ramazan Kadirov, 2014'ten bu yana Çekya'da tutulan Zazou isimli yarış atını geri alabilmek için Ukrayna istihbaratına para ödediğini açıkladı.

2014'te Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin ardından uygulanan yaptırımlar nedeniyle Çekya'da alıkonulan atın çalındığına dair haberler geçen aylarda kamuoyuna yansımıştı.

Kadirov konuyla ilgil yaptığı açıklamada, "Yılın başında, Ukrayna gizli servisinden temsilciler bazı aracılar yoluyla bana ulaştı ve Zazou'yu geri almam için fidye ödememi önerdi. Atıma olan bağlılığımı biliyorlardı. Fidye ödemeyi kabul ettim. Zazou'nun bazı yaptırımlar kaldırılarak ya da benzer yollarla resmi şekilde geri verileceğini düşünmüştüm" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Kadirov'un düşüncesinin aksine at Çekya'da tutulduğu yerden çalındı. Rus medyasına göre Ukrayna istihbaratı yerel kolluk güçlerine para ödeyerek atı satın aldı ve ardından atın çalındığı haberini yaydı.

Kadirov, "Hırsızlık olayı Çek polisiyle birlikte basitçe tezgahlandı. Bu kadar pahalı bir atın bu şekilde çalınmasının nasıl garip geldiğini hatırlayın. Nasıl olduğu ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Çeçen lider atının dönüşünün kendisine 18 bin dolara mal olduğunu söyledi. Zazou'nun çalındığı haberleri çıktığı dönemde Kadirov atın değerinin yaklaşık 10 milyon dolar olduğunu söylemişti.

Atın nerede olduğuna ilişkin bilgi vermeyen Kadirov, Zazou'nun "eve doğru geldiğini" söyledi.

Çeçen lider açıklamasında ayrıca, "Arkadaşlar, Avrupa'dan bir şey getirmek isterseniz Ukrayna özel servisiyle iletişime geçin. Hızlı, profesyonel, ucuz şekilde yaptırımları deliyorlar!" diye konuştu.


Independent Türkçe, RT, Moscow Times

DAHA FAZLA HABER OKU