Dün "Bize diz çöktüremeyeceksiniz" diyen Eren Erdem'in babası bugün işten çıkarıldı

Eski CHP'li milletvekili Barış Yarkadaş, Karşı Gazetesi davasında tutuklu yargılanan eski milletvekili Eren Erdem'in babasının iş yerinden çıkartıldığını söyledi

Hasan Erdem

Kapatılan Karşı Gazetesi davasının tutuklu sanıklarından eski CHP milletvekili Eren Erdem'in yargılandığı davada mahkeme önce tahliye kararı vermiş ancak savcılığın itirazıyla tekrar tutuklama kararı çıkmıştı. Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları'ndaki adliyede görülen duruşmaya Erdem'in babası Hasan Erdem de katılmıştı. Hasan Erdem karar hakkında "O talimatları veren kişiye sesleniyorum. Kulağına küpe olsun, ne ben ne benim oğlum senden korkmuyoruz. Diz çöktüremeyeceksin" diye konuşmuştu.

Hasan Erdem'in işten çıkarıldığı bilgisini duyuran ise eski CHP'li milletvekillerinden Barış Yarkadaş.

Kişisel twitter hesabından bir açıklama yapan Yarkadaş, "Korku ve baskı vicdansızlığa yol açıyor. Baskı düzeni insanlığı çürütüyor! @erenerdemnet 'in babası Hasan Abi dün gece yaşanan skandal sonrası 'Boyun eğmeyeceğiz' dediği için az önce işinden çıkarıldı. İşyeri sahibi "Artık birlikte çalışamayız" demiş. İşte boyun eğmemenin bedeli!" ifadelerini kullandı.

 

DAHA FAZLA HABER OKU