Yeni Superman kim olacak? James Gunn'ın yöneteceği filmden haber var

Clark Kent ve Lois Lane'i bulma yarışı sürerken, Superman rolü iki ünlü isim arasında kıyasıya bir mücadele var

Filmin 11 Temmuz 2025'te gösterime girmesi planlanıyor (Warner Bros / AP)

Hollywood'da her zaman yalnızca söylentileriyle bile kalp atışlarını hızlandırabilen iki rol vardır. Tesadüf eseri şu an bu iki rol de boşa çıktı ve doldurulması gerekiyor. Biri, yakın zamanda Daniel Craig tarafından canlandırılan ikonik İngiliz casusu James Bond. Diğeri de elbette Superman

Pelerini son takan Henry Cavill olmuş ancak rolü kaybetmişti. Şimdiyse süper kahramanı canlandıracak kişi için seçmeler yaklaştıkça dedikodular da artıyor.

Hollywood Reporter'dan Borys Kit ve Mia Galuppo tarafından yayınlanan haberde, James Gunn ve Peter Safran yönetimindeki Superman Legacy'nin oyuncu seçiminde bir sonraki aşamaya geçtiği ve kısa listelerin hazırlandığı iddia ediliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kısa süre önce Pearl'de Mia Goth'la birlikte rol alan David Corenswet, yumuşak huylu gazeteci ve Kripton'un oğlu rolü için en büyük adaylar arasında yer alıyor. 29 yaşındaki Corenswet, gelecek ay içinde yapılacak deneme çekimlerine katılacak. 

İsmi açıklanmayan diğer iki oyuncunun da adaylar arasında olduğu söyleniyor.

Lois Lane için üç aday var

Peki ya Superman'in diğer yarısı Lois Lane? Haberde, rolle en çok ilişkilendirilen üç ismin Netflix'in Sex Education'ının çıkış yapan yıldızı ve yakın zamanda Greta Gerwig'in Barbie'sinde de yer alacak olan BAFTA ödüllü Emma Mackey olduğu belirtiliyor. 

Kısa listede ona Rachel Brosnahan, Bridgerton'dan tanıdığımız Phoebe Dynevor ve son olarak Çığlık VI'da rol alan korku kraliçesi Samara Weaving katılıyor. 

Haberde 32 yaşındaki Brosnahan'ın seçmelerde "olağanüstü" bir performans gösterdiği ancak rol için yaşlı bulunabileceği ifade ediliyor. Habere göre yönetmen Gunn, evrenini 20'li yaşlardaki gençlerle kurmayı umuyor.

Superman mi olacak Lex Luther mı?

Superman'in olduğu yerde mutlaka Lex Luthor da vardır. Muhabirlere göre rol, en son korku-komedi türündeki Renfield ve Menü'de (The Menu) izleyicilerin karşısına çıkan Britanyalı aktör Nicholas Hoult'a biçilmiş gibi görünüyor. Hoult, Fox'un X-Men serisinde Beast/Hank McCoy rolünü canlanadırmıştı. Çizgi roman filmlerine de aşina olan Hoult ayrıca Matt Reeves'in Batman filminde baş karakteri canlandırmak için yapılan son deneme çekimlerinde Robert Pattinson'ın hemen ardından ikinci seçenek olmuştu.

Ancak Deadline'dan Justin Kroll, Kit'in haberine yanıt vererek Hoult'un Clark Kent/Superman rolüne de talip olduğunu söyledi. Bu durum daha fazla merak uyandırmakla birlikte bir şeyi de doğruluyor: Hoult'un Gunn'ın yönetiminde DC Evreni'ne katılması kesinlikle çok yakın.


Independent Türkçe, Collider, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU