Cumhurbaşkanı Erdoğan: Akşener'i masaya döndüren de İnce'yi seçime 3 gün kala adaylıktan çektiren de aynı güç

Kılıçdaroğlu'nun Rusya ile ilgili iddialarını eleştiren Erdoğan, "Utan utan. Biz de desek ki Amerika, İngiltere, Almanya yönlendiriyor desem ne diyeceksin?" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Sultangazi'deki mitinginde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Millet İttifakı'na yönelik suçlamalarda bulunan Erdoğan, "Seçim günü yaklaştıkça karşımızdaki koalisyon masasının nasıl bir intikam duygusu ile hareket ettiği daha iyi anlaşılıyor. Eskiden kendi partilerinden aday yapıp karşımıza çıkardıkları isme yapmadıklarını bırakmadılar. Daha önce bu yöntemle siyasi partiler ele geçirilmişti. Şimdi de aynı yöntem ile devletin yönetimini ele geçirmek istiyorlar. Meral hanımı masadan kalktığında 3 günde tıpış tıpış döndüren de İnce'yi adaylıktan çektiren de aynı güçtür. Sanmayın ki bu güç Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun "Rusya" iddialarına tepki

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rusya'ya yönelik "Montajların, kumpasların arkasında siz varsınız, elinizi Türk'ün devletinden çekin" iddialarını eleştiren Erdoğan şunları kaydetti:

Türkiye Yüzyılı'nın önünü kesmek için onları öne sürenlerle yarışıyoruz. Bütün dergiler kapaklarında Erdoğan gitmeli, diyor. Yav size ne! Bu dergilerin kapağına bunları nasıl yazıyorsunuz. Bunun kararını siz değil, benim milletim verir ey Batı. Şimdi bay bay Kemal Rusya'ya da sataşmaya başladı. Seçimleri Rusya yönlendiriyormuş. Utan utan. Biz de desek ki Amerika, İngiltere, Almanya yönlendiriyor desem ne diyeceksin? Ben bunların ruhlarını okudum. 20 senedir ben bunlarla görüşüyorum, sen bunları nereden tanırsın. Bunlarda yalan bol. Londra'nın tefecilerinden 300 milyar dolar getirecekmiş. Senin gibi yalancıya para vermezler. Cinsini cibiliyetini biliyorlar. 

"Hepsi soluğu yargıda alacak"

Fiyat artışları ve enflasyon konusuna da değinen Erdoğan, seçim sonrası yargının bu konuda adım atacağını vurgulayarak şunları söyledi:

Cambazlar, ahlaksızlar patatesi domatesi 15-20'lara çıkardı. Şimdi 7 buçuk liraya düştü. Şu seçimden sonra sıkıysa bu oyunları yapsınlar hepsi soluğu yargıda alacak. Her yıl mart nisan gibi ülkemizde patates soğan tartışması çıkarılır. Bunlar tamamen mevsim geçişi ve ahlaksızlıkla alakalı. Şimdi fiyatlar dengesine oturdu. Milletimizin canını yakan hayat pahalılığını görmezden gelmiyoruz. 

Seçmenlere seslenen Erdoğan, "Pazar günü sandığa sahip çıkın. Yatırım yapan tüm insanlarımıza sesleniyorum, elinizdekine sahip çıkmak için sandığa sahip çıkın. Şehit yakınlarımıza sesleniyorum; ezanınıza bayrağımıza şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak için sandığa sahip çıkın. Bu ülkenin tüm bireylerine sesleniyorum Sandığın kazası belki olur ama maliyeti yüksek olur" ifadelerini kullandı.

"Muharrem Bey bunları elinin tersiyle itti"

Erdoğan daha sonra partisinin Bahçelievler mitinginde konuştu.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimini eleştiren Erdoğan, "4 yıl önce her şey güzel olacak dediler, İstanbul'un başına çöreklendiler. İstanbul'a ne kazandırdılar. Yaptıkları bir şey yok. Teslim aldıklarına bile sahip çıkamadılar. Aynı felaketi ülkenin tamamına yaşatmak istiyorlar. Ekrem efendi görevini çok iyi yaptı şimdi Van'a gönderiyorlar, oralarda teröristlerin işaretini yapıyorlar karı koca. Bunlar kurdukları masanın etrafında dökülüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Memleket Partisi Muharrem İnce ile ilgili yorumlarda bulunan Erdoğan şunları söyledi:

Öyle bir faşizm iklimi kurdular ki kendi içlerindeki farklılığa bile tahammül edemiyor. Bizimle yarışan isme yapılanları gördünüz. Tehditler, şantajlar, kasetler havada uçuşuyor. Adaylıktan çekilmek zorunda kaldı, sonra ne oldu, gel dediler. Muharrem Bey'e gel diyorlar, çağrı yapıyorlar. Muharrem Bey elinin tersiyle itti. Gerekli cevabı kendilerine verdi. Burada yapılan bazı kalleşlikler var. Onları tabii biz bilemiyoruz. Sulu şaka yapar gibi masaya çağırıyorlar. Kendisi ile ilgili kaset ve başka iddia gündeme gelmedi, ne zaman ki aday olup kendisine rakip oldu başına gelmeyen kalmadı. İlla kaset şart değil başka numaralar da dönüyor. Bunun arkasında FETÖ var. Bu oyunu Muharrem Bey'e oynadılar. Biz bu oyunu oynayanlara Türk demokrasisinde yeri yoktur diye gereken cevabı vereceğiz. Kendi ortakları bir hanımefendiyi 3 günde canından bezdirenlerin arkadaşlarını adaylıktan çektirmelerine neden şaşırıyoruz ki. Ülkelerinin değerlerini yabancılara peşkeş çekme sözünü verenlerin neyine şaşırıyoruz ki. Bay bay Kemal'in kökü ne ki bugün yaptıkları farklı olsun. 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU