Kılıçdaroğlu: Eren Erdem tam bir kumpas mağduru

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Eren Erdem'in tutukluluğunu değerlendirdi.

Grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Eren Erdem tam bir kumpas mağduru, hayatı FETÖ'yle mücadeleyle geçti. FETÖ'ye üye olmamakla beraber yardımla suçlanıyor. Bunun takipçisi olacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı konuşmanın diğer satır başları şu şekilde:

"Sağlıklı işleyen demokrasilerde hükümetler her kuruşun hesabını vatandaşa verirler.

Hortumcu piyasa ekonomisinde devleti yönetenler vatandaşa hesap vermezler, çünkü onları koyun olarak görürler.

CHP'ye sık sık şöyle eleştiri getiriyorlar; "CHP'ye iki koyun versen güdemezler". Çünkü vatandaşı koyun olarak görüyorlar.

Hortumcu piyasa ekonomisini oluşturanlar demokrasiyi askıya alırlar. Bugün türkiyenin yaşadığı gerçeklerden biri de budur. 

Hortumcu piyasa ekonomisinin kurallarından biri tepedeki kişinin her şeye egemen olma isteğidir. 'Ben ne dersem herkes ona uymak zorundadır' diye düşünür. 'Devlet de benim' der.

Bugün Türkiye ekonomik bağımsızlığını yitirdiyse bu hortumcu piyasa ekonomisinin sonucudur. Borç aldığınız kişiler, egemen güçler sizi egemenliği altına alır.

'Papazı ver' dediler verildi, 'gazeteciyi bırak' dediler, bir gecede iddianame hazırlandı.

O güçler şimdi Türkiye'yi Suriye batağının içinde daha derine sokmak istiyorlar. 'IŞİD'le mücadele vazifesi önümüzdeki günlerde yerine getirilecek' diyor. Vazifeyi kim size verdi, kim size gidin oralara mücadele edin dedi. 

Trump diyor ki niye benim askerin ölsün, Türk askeri var. Bizim sınırımızda IŞİD var mı, yok o zaman niye Türk askeri oraya gidecek?

Gazeteye yazmış 'Trump haklıdır' diyor, haksız diyemez ki. Türkiye Cumhuriyeti şu anda her türlü dış tehlikeye açık durumdadır. 

Vergiyi kim ödüyor, bu ülkenin fakiri fukarası ödüyor. Doğduğu andan itibaren bu ülkenin vatandaşları vergi verir. Bez alırsın vergi verirsin, kefen alırsın vergi verirsin.

Vergiyi tabana yayacaklarmış, vergiyi yukarıdan alacaksın kardeşim. Ama alamaz. Hortumun bir ucu vatandaşın cebinde, bir ucu saray çevresinde.

Bir asgari ücretli 128 gün vergi için çalışıyor. İşsiz bir adam fırından bir ekmek aldığında 50 kuruş vergi veriyorsa, geliri 1 milyon olan da 50 kuruş vergi veriyor. Bu mudur vergide adalet?

Köprüyü yapıyorsun dolarla, garantiyi veriyorsun dolarlar, zammı yapıyorsun dolarla, asgari ücret Türk Lirası ile. Siz ne yerlisiniz ne millisiniz, gayrimillisiniz.

Geçen yıl sadece 71 milyar bütçeden faiz ödendi. Bu yıl 118 milyar koymuşlar. Kim ödeyecek bunu, işçi, memur, esnaf ödeyecek. Nefes alan herkes tefecilere hizmet edecek.

Ben saraydaki kibir abidesine soruyorum: seçimlerden IMF'nin ayağına gidecek misin, gitmeyecek misin?

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU