ABD'de göçmen bir anneyi emzirdiği 4 aylık kızından ayırdılar

Mississippi eyaletindeki gözaltılar, ABD tarihinde bugüne dek gerçekleşen en büyük göçmen operasyonlarından birinde yaşandı

Göçmenlerin çalıştığı fabrikalara düzenlenen baskın sonrası hala yüzlerce kişi gözaltında (CNN) 

Amerikan tarihinde göçmenlerin çalıştığı iş yerlerine düzenlenen en büyük baskınlardan birinin üzerinden 13 gün geçti. Ancak ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) ekiplerinin, emzirme dönemindeki 4 aylık bebeğinden ayırdığı göçmen bir kadını hala gözaltında tuttuğu belirtiliyor.

ICE birimleri tarafından 7 Ağustos’ta Mississippi eyaletinin merkezinde bir işleme fabrikasına düzenlenen baskında tutuklanan belgesiz 680 göçmen arasında yer alan Maria Domingo-Garcia o günden bu yana Lousiana eyaletinde bir tesiste tutuluyor.

Avukatları, üç çocuk sahibi müvekkillerinin emzirme döneminde 4 aylık bir kızının olduğunu ifade ediyor. Sütü gelmeye devam eden annenin bebeğini emzirememesi halinde bu durumun kadının acı çekmesine yol açması ve şişkinlik yaşamasının muhtemel olduğu belirtiliyor.

Kadının üç çocuğu da ABD doğumlu ve dolayısıyla Amerikan vatandaşı. Mississippi merkezli Clarion Ledger gazetesine göre, sınır dışı edilme süreciyle karşı karşıya bulunan eşiyse kendi duruşmasının planlandığı 2021’e kadar bir süreliğine rahat nefes almış durumda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazeteye konuşan ve kimliği saklı tutulan babanın sözlerini tercüme eden Forest St. Michael Katolik Kilisesi’nden Roberto Mena, “Çocuklar parka gidiyor ve rahatlıyor. Dolayısıyla annelerinin yokluğunu hissetmeyecekler” dedi.

Mena, “Bir oğulları okula gidiyor ve okuldan her gelişinde ‘Annemin durumu nedir?’ diye soruyor” ifadelerini kullandı.

ICE ekiplerinin gıda işleme fabrikasında gözaltına aldığı belgesiz 300 kadar göçmenin daha sonra serbest bırakıldığı ve bu kişilerin sınır dışı davalarını beklediği ifade ediliyor.

Yaptığı yazılı açıklamada tutukluların hepsinin merkeze getirildiğinde sağlık taramasından geçirildiğini belirten ICE sözcüsü Bryan Cox, CNN’e verdiği demeçteyse Domingo-Garcia’ya bebeğini emzirip emzirmediği sorulduğunda kadından “hayır” yanıtını aldıklarını öne sürdü.

Domingo-Garcia’nın avukatlarıysa bu ifadelerin yalan olduğunu ve müvekkillerine böyle bir sorunun yöneltilmediğini belirtti.

Guatemala kökenli Maria Domingo-Garcia 11 yıldır ABD’de yaşıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU