ABD'den Huawei yaptırımları için ikinci erteleme kararı

ABD, Çinli teknoloji şirketi Huawei’ye verdiği 90 günlük süre doldu, Ticaret Bakanlığı yaptırımların 90 gün daha ertelendiğini duyurdu

Fotoğraf: Reuters

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanı Wilbur Ross, ABD'nin Çinli teknoloji şirketi Huawei’ye uyguladığı yaptırımları 90 gün daha erteleyeceğini duyurdu.

Fox Business kanalına konuşan ABD Ticaret Bakanı, yasağı erteleyeceklerini ve ABD’li firmalardan hizmet ve ürün satın alabilmesi için Huawei’ye 90 gün daha süre tanıyacaklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bazı firmaların hala Huawei’ye bağımlı olduğunu belirten Wilbur Ross, “Kendilerini bundan uzak tutmaları için biraz daha zaman veriyoruz. Ama herhangi bir şey üzerinde belirli bir izin verilmedi” ifadelerini kullandı.

Ross ayrıca, ABD Ticaret Bakanlığının Huawei'nin 46 iştirakinin daha listeye eklenmesine karar verdiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın hafta sonu, "ABD'nin Çin ile durumu oldukça iyi ve görüşüyoruz" şeklindeki mesajının ardından Ross yaptırım kararının 90 gün ertelendiğini duyurdu.

Trump, Mayıs 2019’da ABD merkezli şirketlerin “Ulusal güvenlik tehdidi teşkil eden” ülkelerden telekomünikasyon ürünleri almasını engelleyen kararnameyi imzalamıştı.

ABD’de kara listeye alınan Huawei’ye uygulanan ticari kısıtlamaların bazılarını Huawei’ye bağımlı firmaların bulunması sebebiyle 90 günlüğüne askıya alınmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU