Kayyum kararını eleştiren Fehmi Koru: AK Parti yanlış kararlar almak zorunda mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li üç büyükşehir belediyesine kayyum atanmasını yanlış bir karar olarak niteleyen Fehmi Koru, “Demokrasinin tıkanmış olan kanalları böyle mi açılacak?” sorusunu sordu

Kayyum kararı sonrası, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne baskın yapan polis, dedektör köpekler yardımıyla binada arama yaptı / Fotoğraf: AA

Gazeteci Fehmi Koru, kişisel internet sitesinden yayımladığı yazısında “HDP’li üç başkan görevden alındı. Yanlış bir karar. AK Parti yanlış kararlar almak zorunda mı?” başlığını kullandı.

AK Parti’nin yerel seçimlerde önemli belediyeleri kaybetmesinin insanlarda Ak Parti’nin son birkaç yıldır izlediği politikalardan vazgeçeceği umuduna sevk ettiğini söyleyen Fehmi Koru, “Hayır, bunun olması imkansız, AK Parti artık yanlışa kendisini bağlamış durumda, bundan sonra da yanlışlar yapmaya devam edecektir” diye düşündüğüm ve yazdığım için olumlu bekleyişlere sahip kalabalık arasında kendimi yalnız hissetmekteydim. ‘Açılım’ denildiğinde akla gelen neyse, onun tam tersini yaparak işe başladı ‘değişeceği’ düşünülen AK Parti” ifadelerini kullandı.

Seçilmiş başkanların geçmişe ait dosyaları gerekçe gösterildiğinin söylendiğini hatırlatan Koru, “YSK şimdi görevden alınan kişilerin adaylığını seçim öncesinde neden onayladı?” diye sordu. Fehmi Koru devamında, “YSK tarafından aday olmalarında mahzur bulunmamış kişiler seçime girdiler ve vatandaşın oyuyla belediye başkanı seçildiler. Görev yapmaları eski dosyaları yüzünden mahzurlu görülmekle seçimde onları tercih etmiş vatandaşların oyları sokağa atılmış olmuyor mu?” dedi.

Fehmi Koru’nun kişisel internet sitesinde kaleme aldığı yazısından bazı bölümler şu şekilde:

Demokrasinin tıkanmış olan kanalları böyle mi açılacak?

Ülkenin önünü kesen, bu sebeple sıkıntıya sokan en önemli sorunumuz, ağırbaşlı bir devlet adamı kimliğine sahip Ahmet Türk’ün Mardin belediye başkanlığında siyasi ehliyeti sorgulanarak mı çözülecek?

Hukuk eğitimli, milletvekili olduğu dönemde NATO Parlamenter Asamblesi’nde (NATOPA) TBMM’yi temsil etmiş olan Bedia Özgökçe Ertan‘ın Van’da görevden alınmasının gerekçesini hadi bizler kabul ettik diyelim, kendisini NATOPA’dan tanıyan başka ülkelerden siyasileri buna nasıl inandıracağız?

Tıp eğitimi almış, kulak-boğaz-burun ve genel cerrahi uzmanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı’nın Diyarbakır’a belediye başkanı olarak ne kazandıracağını/kaybettireceğini hele bir görebilseydik…

Bir kararla üçü de görevlerinden alınıverdiler.

Türkiye’de kararların çoklu bir zeminde alınmadığını, önemli her konunun en yüksek irade tarafından kararlaştırıldığını bilmesek, seçilmiş belediye başkanlarını görevden alma kararının AK Parti’yi kötü duruma düşürmek isteyen birilerinin işi olduğunu bile düşünebilirdik.

Öyle olmadığını biliyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU