Feyzioğlu: Vatandaş demokrasiye küserse hepimiz sıkıntı çekeriz

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, belediyelere kayyum atanması hakkında konuştu: Sandığa güvenmeliyiz

Fotoğraf: AA

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Habertürk TV'den Didem Arslan Yılmaz'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Feyzioğlu, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanması ile ilgili konuştu, "Sandığa güvenmeliyiz" mesajı verdi. 

Seçilmiş kişilerin yargı kararıyla görevden alınması gerektiğini belirten Feyzioğlu, “Olması gereken açısından kanun bu yetkiyi idari makamlara vermemeli. İlla ki yargısal işlemle olmalıdır. Bağımsız, keyfilikten uzak karar veren bir yargıyı inşa etmek lazımdı” diye konuştu.

"Vatandaş demokrasiye küserse bundan hepimiz sıkıntı çekeriz" diyen Metin Feyzioğlu şunları söyledi: 

Sandığa güvenmeliyiz. Demokrasiyi Türkiye’nin her santimetre karesinde eksiksiz yaşayalım. Suçsuzluk karinesini tüm vatandaşlarımız için geçerli hak olarak benimseyelim. Sözün özü; seçilmiş kişilerin idari işlemle görevden alınması ilk bakışta demokrasiyle bağdaşmıyor. Çok çok zorunlu halde bunu yapıyorsanız, hemen yargıya intikal ettirirsiniz. Vatanın her karış toprağında hukukun aynı şekilde uygulanması gerekmektedir.

Yeni adli yıl açılışı 

Yeni adli yıl açılış töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak. 

Çok sayıda baro törene katılmayacak.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Boykot kararlarının ardından açıklama yapan TBB Başkanı Feyzioğlu ise törene katılacağını dile getirmişti.

Kendisine yönelik eleştiri ve tepkileri değerlendiren Metin Feyzioğlu "Baroların eleştirileri başım üstüne" dedi, Türkiye Barolar Birliği'nin çatı örgüt olduğunu söyledi:  

Katılma ve katılmama kararı alan tüm barolarımıza saygı duyuyoruz. Biz katılma kararı aldık ve bu kararımıza saygı duyulmasını bekliyoruz. Türkiye Barolar Birliği çatı örgüttür. Her baro kendi şehrinde tartışır, konuşur bir karar alır. Kamuoyuyla paylaşmak istiyorsa paylaşır. Bu açıklamaların mümkün olduğunca yapıcı olmasını arzu ederiz. Çoğu da bu şekilde. Barolarımızın dışında saldırılar oldu. Bunları bir kenara bırakıyorum. Barolarımızın eleştirilerini bekliyorduk, Yargıtay’a yönelik serzenişlerini bekliyorduk. Barolardan gelen tüm eleştiriler ağır olsun, olmasın başımın üstüne. Biz aynı yolda, aynı mücadeleyi yapıyoruz.

"Yargı reformu çıkacak diye ödleri kopuyor"

Yargı reformunun tam çıkmak üzere olduğu, Türkiye’nin gerçekten sorunlarına derman anlamında büyük adımların öncesinde bunu istemeyenler var. Bunların yargı reformu çıkacak diye ödü kopuyor. Çünkü Türkiye çok önemli bir adım atacak. Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin hayata geçmesi için biz avukatlar lokomotif olduk. Her zaman hukuk devleti, demokrasi, hak özgürlükler mücadelesinde en öndeyiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU