Erdoğan Kayseri'de: Avrupa bu kardeşinize saldırıyor, sandıkları onlara mezar etmeye var mıyız?

Erdoğan konuşmasında, "Son 21 yıldır yaptıklarımız 5 senede yapacaklarımızın teminatıdır" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri mitinginde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında, "Havalimanından buraya gelene kadar hariç; resmi rakam şu anda bu meydan rekor kırdı, 135 bin kişi burada. Bay bay Kemal, Kayseri ne diyor?" dedi.

"Biz sizinle kader arkadaşıyız" diyen Erdoğan, "2002'den beri tüm mücadeleleri birlikte verdik. Bugün milli geliri 1 trilyon dolara ulaşan bir Türkiye varsa, yıllı 255 milyar dolar ihracat yapan bir Türkiye varsa, Merkez Bankası rezervi 115 milyar dolara ulaştı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, "20 sene öncesini hatırlayan ülkemizin nereden nereye geldiğini görüyor. Avrupa'nın bile ötesinde sağlık sistemi ve dijital alt yapıya sahibiz" dedi.

"Küçük esnaflarımızın prim ödeme gün sayısını SSK’lılarla eşitleyerek 7 bin 200 güne indiriyoruz"

Erdoğan, emeklilik konusundaki projelerini paylaşarak şunları söyledi:

Ev hanımlarımızı primlerinin üçte birini buradan ödemek suretiyle emekli ederek kendi gelirlerine kavuşturacağız. Buradan kuaför, manav, tesisatçı gibi küçük esnaflarımıza da bir müjde vermek istiyorum. Küçük esnaflarımızın prim ödeme gün sayısını SSK’lılarla eşitleyerek 7 bin 200 güne indiriyoruz. Yeni dönemde yapacağımız ilk işlerden biri olacak bu çalışmadan inşallah 1 milyon küçük esnafımız yararlanacak.

"Bay bay Kemal'in şimdiye kadar istikrarlı olduğu tek konu var, o da meydanlarda verdiği sözlerin hiçbirini tutmaması"

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Daha ağzı süt kokan torununu SGK’lı yapan birisi utanmadan millete hak hukuk adalet dersi veriyor. Şuna bak! Ağzı süt kokan torununu sigortalı yapıyor ya. Kim? Bay bay Kemal. Bize ve ailemize attığı iftiranın haddi hesabı yok. Sonra buralarda ahlaktan dürüstlükten kul hakkı yememekten bahsediyor. Şimdiye kadar istikrarlı olduğu tek konu var, meydanlarda verdiği sözün hiçbirini tutmaması.

"14 Mayıs’ta bu sandıkları onlara mezar etmeye var mıyız?"

"Son 21  yıldır yaptıklarımız 5 senede yapacaklarımızın teminatıdır" diyen Erdoğan muhalefet ile ilgili şu iddialarda bulundu:

Bölücü örgütün uzantılarına verilmiş tehlikeli tavizler var. Her gün terör örgütünün bir ele başı veya sözcüsü çıkıyor Bay Bay Kemal’e oy istiyor. Şu Avrupa, Fransa’sı, Almanya’sı İngiltere’si bu kardeşinize niye saldırıyor. Türkiye’de beklediklerini bulamadıkları için. İnşallah 14 Mayıs’ta bu sandıkları onlara mezar etmeye var mıyız? FETÖ’cülar yurtdışında Bay Bay Kemal’in parti delegesi gibi koşturuyor. Küresel güçlerin operasyon aygıtı olan dergiler zaten bunun için çalışıyor. Tüm bunlar ayan beyan ortadayken ne Bay Bay Kemal ne de ortakları bu kepazeliklere hiçbir tepki göstermiyor. Hadi Bay Bay Kemal’i anlıyoruz, onun diyet borcu var, istese de konuşamaz. Koalisyonun milliyetçilik iddiasındaki ortağı Meral Hanım neden susuyor? Söyle bakalım LGBT ile ilgili ne söyledin bugüne kadar. Bir ona bir bana diyerek oy istediği adaylarının bölücü örgütün siyasi uzantılarıyla ne pahasına anlaştığını niçin açıklamıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU