Güvenlik uzmanı Başbuğ: Kayyum atanan bölgede seçim sandıklarından çıkan sonucun nedeni korku ve cehalet

CNN Türk yayınına katılan güvenlik ve terör uzmanı Çoşkun Başbuğ, kayyum atanan bölgelerdeki halka 'cahil' dedi, oylarını 'sandıktan çıkan irade' olarak görülmemesi gerektiğini belirtti

Görsel: CNN Türk

Diyarbakır, Van ve Mardin’de belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum atanması ile ilgili CNN Türk'te yayına katılan güvenlik ve terör uzmanı Coşkun Başbuğ bölgede yaşayan halk için cahil nitelemesi yaptı. 

 

 

Emekli Albay Başbuğ, konuşmasının bir bölümünde şu ifadelere yer verdi:

 

Belediyelerin kazandığı seçimleri de endişeyle karşılarım. O bölgede görev yaptığım dönemlerde bizim seçim sürecinde karşılaştığımız husus şu... O oy sandıklarından çıkan sonuçları irade gibi görmemekte büyük fayda var. Zira oradaki insanların bir çoğu baskı ve korkudan birçoğu cehaletinden dolayı böylesine sonuçlar çıktı, seçim sandıklarından. Oy pusulalarında her partinin farklı bir yeri olur. Oradaki halka, pusulayı vuracağı mühre ip bağlayıp bu ipin bir ucunu pusulanın başına koy bir diğerini de nerede bitiyorsa oraya vur mührünü diye yol gösteren yapılar var. Cahil oradaki insanlarımıza... Zannetmeyin ki oradaki insanlarımız gerçekten sağlıklı bir değerlendirme yapıyor. Ve iradesini sandığa yansıtıyor. Bu şekilde yönlendirmeler, korku ve baskılar ile ortaya çıkan sonuçlar vardı. O sonuçları da teröristler, teröre destek verenler bugüne kadar bana göre kendileri açısından tırnak içinde söylüyorum etkili bir şekilde kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU