Kültür Bakan Yardımcısı trafik kazasında hayatını kaybetti

Bir etkinliğe katılmak üzere Malazgirt'e giden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun Erciş'te gerçekleşen trafik kazasında vefat etti

Prof. Dursun, Malazgirt'te yapılan programda bir de konuşma yapmıştı / Fotoğraf: Twitter (@mahmut_biyikli)

Kültür Bakan Yardımcısı Prof. Dr. A. Haluk Dursun, bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Tarihi Roman ve Romanda Tarih" programına katılmak üzere gittiği Malazgirt'ten Erciş'e dönerken kaza yaptı.

Kazada ağır yaralanan Dursun müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Dursun'un da içinde bulunduğu aracın Erciş'e bağlı Bayramlı Mahallesi'nde şarampole yuvarlandığı öğrenildi.

Kazada 3 kişi de yaralandı.

Birçok görevde bulundu

Hereke'de doğan Dursun, Galatasaray Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'ni bitirdi.

Marmara Üniversitesi'nde asistan olarak akademik hayata başlayan Dursun, doktorasını Osmanlı Medeniyeti ve Müesseseleri üzerine yaptı.

Profesörlüğünü de Marmara Üniversitesi'nde alan Dursun,  İBB Kültür AŞ. Genel Müdür Danışmanı olarak görev yaparken Miniatürk Projesi'ni hazırlayan ekibin içindeydi.

2007'de İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü vekili olan Dursun, 2006-2012 yılları arasında Ayasofya Müzesi Başkanlığı görevindi bulundu. 2012-2014 arasın Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü olan Dursun, 2014'te  Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı oldu.

İki yıl bu görevi sürdüren Dursun, 2016 yılı Nisan ayında emekli olsa da 2017 yılında Kamu Görevlileri Etik Kurulu ve Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyesi oldu.

2018'de Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı olarak görevlendirilen Dursun 62 yaşındaydı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU