Bahreyn: ABD'nin Körfez'deki güvenlik rolü önemli

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Kenneth McKenzie’yi kabul etti

ABD tarafından kullanılan Bahreyn'deki Şeyh İsa Hava Üssü / Fotoğraf: WikiMedia

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, ABD’nin müttefikleri ile işbirliği içerisinde Körfez’in güvenlik ve istikrarını sağlama konusundaki aktif rolünün önemli olduğunu belirtti.

Bahreyn Kralı, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Kenneth McKenzie ile gerçekleştirdiği görüşmede, Manama’nın bölgenin güvenlik ve istikrarını arttırmaya katkı sağlayan Washington’un çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, ülkesinin bölgedeki ticaret, enerji ve uluslararası serbest geçiş özgürlüğünü güvence altına almak için ortak çalışmada yer alacağını söyledi.

Hamad bin İsa Al Halife ve Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamad’ın da katıldığı toplantıda Mckenzie’nin Bahreyn ve ABD’nin askeri ve savunma işbirliğini geliştirme çabalarına övgüde bulunduğu ifade edildi.

CENTCOM Komutanı Kenneth McKenzie iki ülke arasındaki tarihsel bağları güçlendirme ve askeri işbirliğini geliştirme çabalarından ötürü Bahreyn Kralı’na teşekkürlerini ileterek, Bahreyn’in bölgesel ve küresel barışa önemli katkısının olduğunu ifade etti.

Görüşmede ayrıca bölgesel ve uluslararası alandaki gelişmeler masaya yatırıldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Tuğba Alnıaçık

DAHA FAZLA HABER OKU