İran Dışişleri Bakanı Zarif: Masadan ABD kalktı, yeniden müzakereden yana değiliz

İran İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, yeni bir nükleer anlaşma için ABD ile müzakereden yana olmadıklarını söyledi. Zarif, ‘Masadan kalkan biz olmadık’ diye ABD’yi suçladı

Fotoğraf: AA

Finlandiya'ya resmi ziyaret gerçekleştiren İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif mevkidaşı Pekka Haavisto ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

İran resmi medyasında yer alan habere göre Zarif, Washington ile müzakere kapılarını kapattı. İran Dışişleri Bakanı Zarif, ‘İran, yeni bir nükleer anlaşma için ABD ile müzakereden yana değildir. ABD ile detaylı olarak müzakere ettik ve masadan kalkan biz olmadık. Herkesin razı olacağı bir anlaşma yoktur. Kimsenin muhalif olmadığı bir anlaşma iyidir" dedi.

ABD'nin başka ülkeleri de İran’a yaptırım uygulamak zorunda bıraktığını aktaran Zarif, "ABD yaptırımları nedeniyle petrol tankerlerimizin rotasıyla ilgili şeffaf olamıyoruz. Çünkü ABD, alıcı ülkelere zarar vermeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Cebelitarık’ta alıkonulan ve ABD’nin aksini istemesine rağmen serbest bırakılan İran petrol tankeri hakkında ise ‘Petrol tankerinin bırakılmasından memnunuz ve bu adımın gerginliğin sona ermesine yol açmasını ümit ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU