Karamollaoğlu: Belediye Başkanları'nın görevden alınması milli iradeye ipotek koymaktır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarının görevden alınması üzerine Twitter üzerinden açıklama yaptı. Kayyum kararının barışa ve ülke geleceğine zarar vereceğini söyledi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu / Fotoğraf: Twitter

HDP'li Ahmet Türk, Adnan Selçuk Mızraklı ve Bedia Özgökçe Ertan'ın görevlerinden alınıp yerlerine kayyum atanması kararına farklı çevrelerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Son olarak Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal medya üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu, görevden alınan belediye başkanlarının haklarında kesinleşmiş bir tutuklama kararı olmadığına vurgu yaptı:

Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanları'nın görevden alınması milli iradeye ipotek koymaktır. Haklarında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunmayan kişilerin bu şekilde görevden alınması ne demokrasi ile bağdaşır ne de adaletle.

SP lideri son gelişme ile ilgili "Ne hak ne halk dikkatte alınıyor" tespiti yaptı: 

İktidarın bu tavrı hakkı dikkate almadığı gibi halkı da dikkate almamaktır. Ülkemiz yıllarca antidemokratik uygulamaların zararını gördü. Bugün ortaya konulan bu tavır da ülkemize, barışa ve geleceğimize zarar verecektir.

Karamollaoğlu, "Gelenin seçimle gitmesi esastır" mesajı verdi:

Şunu herkes bilmeli ki; millet iradesine ipotek koymak kimseye bir şey kazandırmaz, ülkemizin huzuru ve daha müreffeh günler için seçimle gelenin seçimle gitmesi esas olmalıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU