Balıkesir'de vurulan 10 yaşındaki Selin hayatını kaybetti

Balıkesir Erdek’te silahla yaralanan 10 yaşındaki Selin Cebeci, hastanedeki 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Fotoğraf: İHA

Balıkesir’in Erdek ilçesinde 12 Ağustos'ta silahlı çatışma sırasında yaralanan 10 yaşındaki Selin Cebeci hastanedeki 4 günlük yaşam savaşını kaybetti.

Beyin ölümü gerçekleşen küçük kızın bağışlanan 6 organı ise sıra bekleyen 6 çocuğa nakledilmek üzere operasyonla alındı.

Olay, Balıkesir'in Erdek ilçesi Ocaklar mahallesinde 12 Ağustos 2019 tarihinde meydana geldi.

İstanbul’dan yaz tatilini geçirmek için Ocaklar’a gelen Serkan ve Sinem Cebeci çifti, 10 yaşındaki kızları Selin Cebeci’yi de yanlarına alarak eğlence mekanına gitti.

Mekanda çıkan tartışma sırasında E.T. isimli şahsın ateşlediği pompalı tüfekten çıkan saçmalar küçük kızın vücuduna isabet etti.

Ağır yaralanan Selin Cebeci, olay yerine gelen 112 ambulansıyla Bandırma Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Bağışlanan organları 6 çocuğa umut oldu 

Dün sabah beyin ölümü gerçekleşen Selin’in ailesiyle görüşen organ koordinatörleri Cebeci ailesini küçük kızlarının organlarının bağışlaması için ikna etti. 

Ailenin bağış için onay vermesinin ardından zamana karşı yarış başladı.

Sağlık Bakanlığı Ulusal Koordinasyon Merkezinin koordinasyonunda küçük kızın organları 6 küçük çocuğun yaşama tutunması için nakil merkezlerinde nakledilmek üzere operasyonla alındı.

Selin Cebeci’nin kalbi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, karaciğeri ile her iki böbreği ve korneaları Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine organ sırası bekleyen hasta çocuklara nakledilmek üzere gönderildi.

2 kişinin hayatını kaybedip 13 kişinin yaralandığı ve E.T. isimli şüphelinin tutuklandığı olay ile ilgili tahkikat devam ederken küçük kızın cenazesinin yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Umut Vakfı’nın araştırmasına göre Türkiye’nin Silahlı Şiddet Haritası ve 2018 Raporu’na göre, yıl boyunca 3 bin 679 şiddet olayında tüfek, tabanca ve kesici aletler kullanılarak 2 bin 279 kişi öldürüldü ve 3 bin 762 kişi yaralandı.

Aynı rapora göre, Türkiye’de yüzde 85’i ruhsatsız en az 25 milyon silah bulunuyor.

Bağımsız araştırmacılar Türkiye’de son 10 yılda ruhsatlı ve ruhsatsız silah sayısının en az 10 kat arttığını düşünüyor.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU