David Blatt MS hastalığına yakalandı

Olympiakos Basketbol Takımı Başantrenörü David Blatt, MS hastalığına yakalandığını duyurdu. Blatt, daha önce Anadolu Efes ve Darüşşafaka'da da görev yapmıştı

David Blatt bir dönem NBA ekiplerinden Cleveland Cavaliers'ta görev yaptı / Fotoğraf: AFP

Yunanistan'ın Olympiakos Basketbol Takımı'nı çalıştıran David Blatt, Multipl Skleroz (MS) hastalığına yakalandığını açıkladı.

Blatt, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, birkaç ay önce hastalığına birincil ilerleyici MS teşhisi konulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Hasta olduğumu öğrendiğimde hayatımın nasıl değişeceğiyle ilgili hissettiğim acı ve şoku atlattım. Hiçbir şekilde pes etmemeye karar verdim. Hastalığın bir tedavisi yok ama ölümcül de değil. Bu hastalıkla yaşamayı öğrenip hayatımı normal şekilde devam ettirebilmenin yollarını arayacağım. Asla pes etmeden, cesaret ve azimle hayatımı en iyi şekilde sürdürmeye çalışacağım.

 

 

Geçen yıl Olympiakos'un başına geçen ABD asıllı İsrailli başantrenör Blatt, daha önce Türkiye'de Anadolu Efes ve Darüşşafaka'yı çalıştırdı. İsrail ve Rusya milli takımlarında da başantrenörlük yapan 60 yaşındaki çalıştırıcı, Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) ise Cleveland Cavaliers'ta görev aldı.

Anadolu Efes ve Darüşşafaka'dan Blatt için geçmiş olsun mesajı

Anadolu Efes ve Darüşşafaka Tekfen basketbol takımları, MS hastalığına yakalanan eski başantrenörleri David Blatt için geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Anadolu Efes tarafından yayımlanan mesajda, "Eski baş antrenörlerimizden deneyimli koç David Blatt'in Multiple Skleroz (MS) hastası olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Koç David Blatt'e ve tüm MS hastalarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

 

 

Darüşşafaka Tekfen'in mesajında ise "Geçmiş Olsun koç! Birlikte önemli başarılara imza atığımız eski baş antrenörümüz David Blatt'in MS hastalığına yakalandığını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Koç David Blatt'e acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU