Albino çocuğu öldürüp uzuvlarını kestiler

Albino hakları grubu, “Katiller çocuğun sağ bacağını, sağ kolunu ve dilini kesmiş” açıklamasını yaptı

Afrika'da bugüne dek albino birçok çocuk, "şifa getirdiklerine" yönelik inanç nedeniyle büyücülük uygulamaları için öldürüldü (AP)

Burundi’de albino bir çocuğun öldürüldüğü ve uzuvlarının parçalara ayrıldığı belirtildi.

AFP’nin haberine göre albino haklarını savunan bir grup, 15 yaşındaki çocuğun cesedinin cumartesi günü bulunduğunu açıkladı.

Sınır Tanımayan Albinolar adlı kuruluşun başkanı Kassim Kazungu, “Genç albino vahşice öldürülmüş. Katiller çocuğun dizinden itibaren sağ bacağını, sağ kolunu ve dilini kesmiş” dedi.

Afrika ülkesinde daha önce görülen albino cinayetlerinin, halkın başvurduğu büyücülük gelenekleriyle ilgili olduğu kaydedilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Burundi’de 2008’den bu yana 20’den fazla albino öldürüldü.

2016’da yaşanan olayda 5 yaşında albino bir kız çocuğu silahlı kişiler tarafından kaçırılmış ve kısa süre sonra cesedi organları kesilmiş halde bulunmuştu.

Burundi hükümeti, iyi şans ve bolluk getireceği inancıyla albinoların uzuvlarını kullanarak büyü ve muska yaptığını iddia eden büyücü hekimleri yasaklamıştı.

Kızılhaç’ın verilerine göre bazı bölgelerde albinoların tüm iskeleti 75 bin dolara (yaklaşık 419 bin TL) kadar satılıyor.

Burundi’de yaklaşık albino insan yaşıyor.

Yetkililer yaşanan cinayetleri, komşu Tanzanya’daki büyücü hekimlerle birlikte çalışan yerel halkın işlediğini düşünüyor.

2007’den bu yana 53 albinonun uzuvları için öldürüldüğü Tanzanya’daysa 170 bin civarında albinonun yaşadığı belirtiliyor.

Ajanslardan yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU