Vatan Parti Genel Sekreteri’nden görevden almalara destek: 4 ay önce söylemiştik, geç bile kalındı

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, HDP’li üç belediye başkanının görevden alınmasına ‘geç bile kalındı’ diyerek destek verdi. Reyhan, belediye başkanlarının görevden alınmasını eleştiren İmamoğlu’na da tepki gösterdi

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye başkanlarının görevden alınmasına destek verdi.

Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Reyhan, ‘4 ay önce söylemiştik. Geç bile kalındı. Bur kamu kuruluşu PKK militanlarına teslim edilemezdi. Edilmedi. Hayırlı olsun” dedi.

Reyhan mesajına 5 Nisan’da yaptığı bir paylaşımı da ekledi. Reyhan’ın paylaşımında ‘Kayyum çok gecikmeyecek demek ki. İsterseniz %99 oy alın, ölen teröristler için saygı duruşuna kalkarsanız belediye yönetemezsiniz. Soruşturma açılmış. Güzel. Gereği yapılmalı’ ifadeleri kullanıldı.

 

Reyhan, Üç belediye başkanının görevden alınmasını eleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da teki gösterdi.

İmamoğlu’nun twetini alıntılayan Reyhan, ‘Ekrem Bey, sözde Diyarbakır belediye başkanı özde PKK militanı Selçuk Mızraklı, mazbata alma töreninde PKK marşı okudu, PKK sloganları attı ve ölen PKK’lılar için saygı duruşunda bulundu. Hayırdır neyin dayanışması bu? Siz de aynı töreni Saraçhane’de mi yapacaksınız’ dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU