Selde su altında kalan ayakkabılar miting alanında kurutmaya bırakıldı

Eminönü’nde yaşanan selde su altında kalan ayakkabılar Yenikapı miting alanında kurutmaya bırakıldı

Eminönü Yeraltı Çarşısı’nda 17 Ağustos Cuma günü yaşanan şiddetli yağışla su altında kalan ayakkabılar Yenikapı miting alanına serilerek kurumaya bırakıldı.

Kurmaya bırakılan ürünler havadan görüntülendi.

İstanbul'da 17 Ağustos'ta etkili olan şiddetli yağışla birlikte başta Eminönü yeraltı Çarşısı olmak üzere birçok noktada su baskınları yaşanmıştı.

Çarşı esnafından Zafer Yavuz, kurtardığı ürünlerini Yenikapı miting alanında sererek kurumaya bıraktı.

 

AW780786_03-min.jpg
Yenikapı miting alanında kurutulmaya bırakılan ayakkabıyalar drone ile görüntülendi / Fotoğraf: İHA

 

“Zararımızın boyutunu görmek için geldik”

Ayakkabıları kurumaya bırakan iş yeri sahibi Zafer Yavuz, “Biz buraya ayakkabılarımızı kurutmak ve zararımızın boyutunu görmek için geldik. Ayakkabılarımız kuruduğunda kurtarabildiğimiz ürünlere bakacağız. Kurtarabildiğimiz ürünleri temizleyip bir deformasyon var ya da bozulma var mı diye kontrol ettikten sonra satışa tekrar sunulur hale getirmeye çalışacağız. Bin taneye yakın ayakkabımız var. Son 3 gün üzerinden baktığınızda zarar baya büyük” diye konuştu.

AW780786_10-min.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Palandöken: Zarar gören esnafın borçları ertelensin

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İstanbul’da yaşanan sel felaketinde zarar gören esnafın yaralarının sarılmasını istedi. Yazılı bir açıklama yapan Palandöken, şu ifadeleri kullandı:

Başta Eminönü olmak üzere, İstanbul'un çeşitli semtlerinde meydana gelen sel ve yağmur felaketinde çok sayıda esnaf ve sanatkarımız zarar gördü. En kısa sürede zarar gören esnaf ve sanatkarların zarar tespiti yapılarak yaraları sarılmalı. Zarar gören esnafımızın borçları ertelenmeli ve faizsiz uzun vadeli kredi desteği verilerek yaşanan mağduriyetler önlenmelidir.

 

Independent Türkçe, İHA                     

DAHA FAZLA HABER OKU