İran’dan Güvenli Bölge tepkisi: Kışkırtıcı ve endişe verici

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda Güvenli Bölge oluşturma faaliyetlerini “Kışkırtıcı ve endişe verici” olarak tanımladı

Fotoğraf: Reuters

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Suriye’nin kuzeydoğusunda Güvenli Bölge oluşturma faaliyetinden endişe duyduklarını dile getirdi.

Abbas Musevi, “ABD'nin bu yöndeki benzer adımları Suriye'deki istikrarsızlığı artırmaktadır. Suriye'nin içişlerine müdahale anlamı taşıyan bu plan aynı zamanda bölgede gerginliğe neden olacaktır” şeklinde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars'a göre ABD’nin Güvenli Bölge faaliyetlerini Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik saldırı olarak niteleyen İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “ABD’nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki tavrı, Suriye’nin bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne açık bir saldırı ve uluslararası hukuk ile BM Anlaşması’ndaki ilkelere aykırı” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ABD arasında 5-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Güvenli Bölge konusunda mutabakata varıldığı duyurulmuştu.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU