Suriye Dışişleri: Cephane yüklü TSK araçları Han Şeyhun'a yöneldi

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 28 araçlık askeri konvoy, İdlib'deki gözlem noktasına giderken saldırıya uğramıştı. Konuyla ilgili Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi

TSK'ya ait 28 araçlık askeri konvoy, Suriye'nin Serakib kentine ulaştı / Fotoğraf: AFP

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait cephane yüklü zırhlı araçların sınırı geçerek Han Şeyhun yakınlarındaki Serakib kentine girdiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriye Resmi Haber Ajansı'na (SANA) konuşan Suriye Dışişlerinden bir yetkili, "Türkiye'nin düşmanca tavrını kınıyoruz" ifadelerini kullandı: 

Suriye, cephane ve silah yüklü Türk zırhlı araçlarının, hezimete uğramış terörist Nusra Cephesi güçlerini kurtarmak için sınırı geçerek Han Şeyhun istikametindeki Serakib kentine girmesini şiddetle kınamaktadır.

Suriye Arap Cumhuriyeti’nin egemenliğini, birliğini, toprak bütünlüğünü ve uluslararası hukuku ihlal eden bu apaçık Türk müdahalesi, tamamen Türk hükümetinin sorumluluğundadır.

Türkiye'nin düşmanca tavrı, Han Şeygun, İdlib ve Suriye'deki tüm toprakların temizlenmesinin önüne geçemeyecektir.


TSK'ya ait 28 araçlık askeri konvoy, sabah saatlerinde İdlib'in güneyindeki Morat'taki gözlem noktasına intikal ederken saldırıya uğramıştı. 

Maaratun Numan yakınlarında gerçekleşen iki ayrı saldırı savaş uçakları tarafından yapılırken, TSK'dan herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Son bir haftadır İdlib'in güneyindeki Hama kırsalından ilerleyen rejim güçleri, Habit beldesini, Sukeyk ve Teri Tepelerini, Kefreydun ve Sabbağiyye çiftlikleri ile Han Şeyhun ilçesi sınırlarına giriş noktalarından biri olan Fakir Noktası'nı ele geçirdi.

İlçeyi batı yönünden kuşatmaya çalışan rejim güçleri, böylece ilçe sınırlarına da 500 metre yaklaşmış oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU