Van'da belediye başkanlığı vekilliğine atanan Vali'nin ilk işi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresini makama asmak oldu

Görevden uzaklaştırılan Van Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yerine kayyum olarak atanan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez: Cumhurbaşkanımızın fotoğrafı makam odasından kaldırılmıştı, onu yerine geri asacağız

Görevden uzaklaştırılan Van Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yerine kayyum olarak atanan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez kameraların karşısına geçti.

Vali Bilmez, "Van'ın kaynaklarının Van halkı için kullanılacak" dedi, şeffaf bir yönetim sergileyeceklerini söyledi:

Van Valisi olarak Büyükşehir Belediye Başkan vekili olarak görevlendirildim. Bugün belediyeye gelerek göreve başlamış bulunmaktayım. Belediyemizin imkanları, kaynaklarını Van halkının hizmetine sunacağız, vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmayacağız. Çalışanlarımızın aşıyla, ekmeği ile oynamayacağız. Derdi Van halkına hizmet olan herkes ile birlikte hizmet edeceğiz. 

Bilmez açıklamasında  "Belediye tamamiyle mevzuat çerçevesinde yönetilecek" ifadelerini kullandı.

Bilmez makam odasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının portresinin olmadığını, bu sebeple portrenin asıldığını belirtti.

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamındaki "Atatürk portresinin indirildiği" iddialarına ilişkin, buraya, Cumhuriyetin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün küçük portresinin yerine büyük portresinin asıldığını bildirdi.

 

van valilik.jpg
Fotoğraf: AA

 

İddiaların asılsız olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Aksine Cumhuriyetimizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün küçük portresinin yerine, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in talimatıyla büyük portresi asıldı. Ayrıca HDP’li yönetim tarafından yerinden indirilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın portresi de tekrar yerine asıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU