Gökçeada’yla birlikte 1102 maden sahası ihalesine iptal

CHP'li Tanal: El ele verip Kaz Dağları'nı da kurtarabiliriz

Fotoğraf: Gökçeada Belediyesi

Çanakkale Gökçeada’daki dahil olmak üzere 1102 maden arama ihalesi iptal edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından yapılan açıklamada, “156. grupta ilan edilen 1102 adet sahanın ihalesi ileri bir tarihe ertelenmiştir” denildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyu ilk gündeme getiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Twitter hesabından “Son dakika bilgisi! Deşifre etmemiz, kamuoyu oluşturmamız üzerine iktidar, maden sahası ihaleleri konusunda geri adım atmış gibi gözüküyor. İhaleler ertelendi. Fırsat kollayacaklar. Takipçisiyiz” dedi.

"Kaz Dağları'nı da kurtarabiliriz"

Tanal, bir diğer paylaşımında, “Basının ve duyarlı kamuoyunun da desteğiyle turizm cenneti Gökçeada'nın da dahil olduğu 1102 maden sahası ihalesinin iptalini sağladık. Yani küresel şirketler bedavadan madenlerimize konup doğamızı katletmemiş oldu. El ele verip Kaz Dağları'nı da kurtarabiliriz” ifadelerini kullandı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’le görüştüğünü söyleyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da Gökçeada’da maden arama faaliyetlerinden vazgeçildiğini belirterek, “Gökçeada’da altın maltın aranmayacak. Gökçeada turizm için önemli” ifadelerini kullandı.

Tanal da Turan’ın sözlerini de alıntılayarak şunları yazdı: 

Gökçeada için Ak Parti'ye geri adım attırdık. Yeni de temkinliyiz, tetikteyiz. Deşifre etmeseydik acaba Bülent Turan yine "Altın maltın aranmayacak" der miydi? Gökçeada'nın turizm cenneti olduğunu yeni mi anladılar?


 Mahmut Tanal, ihale ile ilgili olarak şu bilgiyi paylaşmıştı:

Kaz Dağları gibi altın, gümüş ve bakır madeni arama sevdasıyla güzelim Gökçeada’ya da kıyacaklar. Gökçeada için ihale tarihi 17 Eylül yazıyor. İhale bedeli olarak da 238 bin 700 TL belirlenmiş. İstanbul’da zaten yeşil alan iyice azalmıştı. Şile’deki madencilik faaliyetleriyle İstanbul’u yeşil alana, doğaya, ağaca hasret bırakacaklar.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU