Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "soğan" eleştirisi: Bu uçaklar, yollar olmasa bütün patatesi, domatesi neyle taşıyacaksınız?

"CHP ve İP bize akıl verdiler borç almanız lazım dediler. Biz dedik gerek yok. Bunlar ekonomi falan bundan anlamazlar. Sadece satışını yaparlar"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Valilik Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuştu.

Konuşmasında "Her dönemde olduğu gibi bugün de ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak kendilerine bağımlı kalmasını isteyenler var" diyen Erdoğan muhalefete yönelik eleştiri ve iddialarda bulundu.

Erdoğan, "Milletimizle verdiğimiz mücadeleyle hepsinin üstesinden geldik. Bu defa karşımızda 7'li koalisyon var. Ne ararsan bulunur derde devadan gayrı. CHP terörle kol kola, İP, o yavrucuklar var, onlar istikameti kaybetmişler, ne yaptıklarının farkında değiller. Buna bir de PKK'sından FETÖ'süne alenen destek veren terör örgütlerini ilan etmek lazım. Sapkın akımları, sosyal medyayı, Londra tefecilerini, oradaki eroin kaçakçılarını, batıdaki yöneticilerini saymıyorum bile. Türkiye düşük teknolojileri yapsın ama yüksek teknoloji alanına girmesin istiyorlar. İHA, SİHA, AKINCI, Kızılelma yapmasın... Bitmedi, TCG Anadolu'yu da yapmasın. Togg yapmasın. Öyle alıştılar ya, yıllar yılı bu ülkeyi öyle yönetmediler mi? Bunlar bu ülkede toplu iğne dahi üretemediler" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Türkiye köken ve inanç farklılıkları üzerinden kendi içinde kavga etsin ama bölgesinin cazibe merkezi olmasın istiyorlar. Davos'tayız Davos'un o arasında biz de şöyle Bebecan o zaman bakan yanımda, beraber IMF'in başındaki zatla görüşüyoruz. Sıkıysa bunu da yalanla. Dedim ki siz adamlarınızı devamlı gönderiyorsunuz ama bu gelenler Türkiye'yi yönetmeye mi akıl vermeye mi yoksa taksitleri almaya mı geliyor? Taksitler içinse alır giderler Türkiye'yi yönetemezler, Türkiye'yi ben yönetirim. Sene 2023, 2013'e kadar devam ettik, 2013'te bunların alacağını ödedik, 2023'ten sonra IMF ile ilişkimiz kaldı mı? CHP ve İP bize akıl verdiler borç almanız lazım dediler. Biz dedik gerek yok. Bunlar ekonomi falan bundan anlamazlar. Sadece satışını yaparlar. 

"Patatesi domatesi neyle taşıyacaksınız?"

Soğan fiyatlarındaki yüksek artışlar sonrası başlayan tartışmalara da değinen Erdoğan, "Bay Bay Kemal soğan da soğan diyor. Yahu Bay Bay Kemal, sen sofraya soğanı koyup, yumruğunu vurur, lezzetini alabilir misin? Biz soğanımızı öyle yedik. Bay Bay Kemal bu TIR'lar, uçaklar, yollar olmasa acaba siz bütün bu patatesi, domatesi neyle taşıyacaksınız? Bu yolları yaptık ki bunlar taşınsın" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU