Kanada Başbakanlığı'ndan İzmir Barosu'na Kaz Dağları yanıtı: Trudeau kaygıların iletilmesinden memnun

İzmir Barosu, Kanadalı şirketin madencilik faaliyetleri hakkında Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada baroları ve hukuk örgütleri ile siyasi parti temsilciliklerine mektup göndermişti

Fotoğraf: Reuters

İzmir Barosu'nun Kaz Dağları konusunda Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya yazdığı mektuba, Kanada Başbakanlık Ofisi'nden yanıt geldi.

Kanada Başbakanlık Ofisi İletişimden Sorumlu Müdürü M. Bredeson tarafından verilen yazılı yanıtta, Kazdağları'nda devam eden Kanadalı Alamos Altın Şirketi'nin faaliyetlerine dair İzmir Barosu'nca kendilerine gönderilen mektubun Kanada Uluslararası Ticareti Çeşitlendirme Bakanı James Gordon Carr'a iletildiği belirtildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BirGün'ün haberine göre, Kanada Başbakanlık Ofisi tarafından yollanan açıklamada, Kanada Başbakanı Trudeau'nun İzmir Barosu'nun Kazdağları'ndaki altın madeni çalışmaları hakkındaki kaygılarını iletmesinden son derece memnun olduğu belirtilerek mektup için baroya teşekkürleri sunuldu.

İzmir Barosu Başkanlığı, 14 Ağustos tarihinde yazdığı mektup ile Kaz Dağları’nda Kanadalı madencilik şirketi Alamos tarafından sürdürülen ve kamuoyu tarafından büyük tepki ile karşılanan altıncılık faaliyetleri hakkında Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada baroları ve hukuk örgütleri ile siyasi parti temsilciliklerine birer mektup göndermiş ve bölgedeki doğa katliamına karşı birlikte mücadele etmek için çağrıda bulunmuştu.

İzmir Barosu, Kanada baroları, hukuk örgütleri ve siyasi temsilcilikler ile ortak çalışmalar yürüterek Kaz Dağları bölgesinde yaşayan insanların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının korunması adına her iki ülkede hukuki girişimlerde bulunmayı hedefliyor.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU