Suudi Arabistan'dan vatandaşlarına uyarı: Akşam saatlerinde Taksim ve Şişli'ye gitmeyin

Son uyarıyla birlikte Suudi Arabistan'ın bu yıl vatandaşlarına yönelik yaptığı uyarıların sayısı altı oldu

Fotoğraf: AFP

Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçiliği, iki Suudi Arabistan vatandaşının İstanbul’un Şişli ilçesinde silahlı saldırıya uğradığını söyleyerek, İstanbul'daki vatandaşlarını uyardı.

Söz konusu saldırıda iki Suudi turistten birinin yaralandığı ve eşyalarının gasp edildiği belirtildi.

Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “İki Suudi vatandaşı, İstanbul’un Şişli ilçesindeki bir kafede kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu vatandaşlarımızdan biri yaralandı, kişisel eşyaları ise çalındı. Bu nedenle Elçilik, İstanbul’da bulunan ve gün batımından sonra Şişli ve Taksim’i gezmeye çıkan vatandaşlarımızdan temkinli olmalarını istiyor” ifadeleri kaydedildi.

Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nin son uyarısıyla birlikte bu yıl içerisinde elçiliğin İstanbul'daki vatandaşlarına yaptığı uyarı sayısı altıya çıktı.

Geçtiğimiz ay büyükelçilik, Suudi turistlerin pasaportlarını ve paralarını hedef alan kapkaç çeteleri konusunda bir uyarıda daha bulunmuştu. 

Suudi Arabistan Büyükelçiliği, vatandaşlarının, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kimliği belirsiz kişilerce kapkaça uğrayarak pasaport ve yüklü miktarda paralarının çalındığı eylemlere maruz kaldığını açıklamıştı.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre, son dört ayda İstanbul’un Taksim, Ortaköy ve Beşiktaş bölgelerinde, farklı turizm çeşitleri için Türkiye’ye gelen Suudi Arabistanlılara ait çalınan pasaport sayısının 165’e ulaştığı kaydedildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Hüsna Tosun

DAHA FAZLA HABER OKU