Ege’de iki orman yangını daha çıktı

Muğla'nın Milas, İzmir’in Karabağlar ilçelerinde orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangınının sarp bir bölgede olması nedeniyle müdahalede zorlanıldı. Fotoğraf: AA

Muğla’nın Milas ilçesi Akgedik Barajı mevkisindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kuvvetli rüzgarın etkisiyle yayılmaya başladı.

Yangını söndürmek için 8 helikopter, çok sayıda arazöz ve 150 orman işçisi yoğun çaba gösteriyor. 

Yangın sarp bir bölgede çıktığı için karadan müdahalede zorluklar yaşanıyor.

Akgedik Barajı'nın yakında olması ise havadan söndürmenin çalışmaları için avantaj olarak değerlendiriliyor.

Limontepe'de başladı

İzmir'de ise Karabağlar ilçesinde de orman yangını başladı.

Limontepe Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına, dört helikopter ve 15 arazöz ile müdahale ediliyor. 

Bakan Pakdemirli: Helikopterle yangın bölgesine inerken tehlike geçirdik

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Karabağlar Tırazlı Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangınını ve söndürme çalışmalarını havadan denetledi. 

AW780462_01.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Bakan Pakdemirli, yangına havadan müdahalenin rüzgar nedeniyle zor olduğunu belirterek, ‘Biz de helikopterle yangın bölgesine inerken ufak bir tehlike geçirdik. Şartlar çok zor. Şu anda saatte 60-70 kilometreye varan rüzgar altında çalışmaya devam ediyoruz. Orman Genel Müdürümüz bölgeye intikal etti ancak olumsuz hava şartlarından dolayı iniş sağlayamıyor. Yangın 20-30 hektar alanı etkilemiş vaziyette. 40 üzerinde arazöz, 8 helikopterle yangına müdahale ediyoruz. Onlarca iş makinesi ve ciddi anlamda personelle müdahale ediliyor. Yangın büyük bir yangın olmamakla beraber rüzgarın yangını taşıma potansiyeliyle ciddiye almamız gereken bir yangın. Orman teşkilatı tüm ekipleriyle burada’ dedi.

Pakdemirli, Sabuncubeli'nde ve Buca'da çıkan yangınların söndürüldüğünü, Urla Yağcılar'da çıkan yangının kontrol altına alınması için çalışmaların devam ettiğini, Muğla'nın Milas ilçesindeki yangının ise ‘göreceli olarak kontrol altında olduğunu’ söyledi.

Yangınların ihmal ve dikkatsizlikten çıktığını aktaran Pakdemirli vatandaşları da uyardı:

Yangınların geneli ihmal ve dikkatsizlikten çıkıyor. Yüzde 90'ından fazlası dikkatsizlik ve ihmalden çıkıyor. Orman teşkilatımız yangınla mücadelede dünyada birinci sırada ama ağacı sevip sahip çıkma konusunda vatandaşlarımız birinci sırada diyemem. Daha fazla dikkat etmemiz lazım. Bunlar milli servet. Bir ağacın dahi yanmaması önemli. Biz teşkilat olarak bir ağaç daha az yansın diye mücadelemizi sürdüreceğiz

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU