Eski AK Parti milletvekili ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Ordu’da CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olacak mı?

CHP ile İYİ Parti arasındaki müzakerelerin devam ettiği bildirildi

AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Şahin 17-25 Aralık sürecinden sonra partisinden istifa etmişti.

Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti’nin iş birliği yapacağı il sayısı 44’e yükseldi. O illerden biri de Ordu.

Ordu’da ortak aday için eski AK Parti milletvekili ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in adı öne çıkıyor. Şahin’in CHP’den mi yoksa İYİ Parti’den mi aday gösterileceği konusunda müzakerelerin sürdüğü belirtiliyor. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Şahin’in CHP’den aday olacağı iddialarına ilişkin “Ortada bir görüşme süreci var. Bu görüşme sürecinin sağlığı bakımından açıklamaları bu görüşmeleri yapan arkadaşlarımızın yapması daha doğru olacaktır” dedi.

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da "İdris Naim Şahin Ordu siyasetine damgasını vurmuş, birçok konuda değerli hizmetleri olan, gerek bakanlığı esnasında gerekse sonrasında hiçbir zaman halktan kopmamış, bu anlamda da Ordu'ya birçok konuda hizmet vermiş değerli bir siyaset adamı. Tabii ki bu süreçte o da değerlendiriliyor. Bu süreç içerisinde birçok aday adayı gibi onunla ilgili de bir talep var" açıklamasını yapmıştı.
 



İdris Naim Şahin kimdir?

AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan İdris Naim Şahin 3 Kasım Genel Seçimleri’nden sonraki seçimde de seçilerek 22. ve 23. Dönem İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. 2011 seçimlerinde 24. Dönem Ordu milletvekili oldu. Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında kurulan 61. Hükümet’te İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 24 Ocak 2013'teki kabine revizyonunda yerini Muammer Güler’e bıraktı.

17 - 25 Aralık sürecinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilliğinden istifa etti. Gerekçe olarak; "Emniyet ve yargı personeline yapılan uygulamalar, değerlendirmeler akıl, hukuk ve adalet anlayışıyla izah olunamamaktadır. Kuruluşunda kolay ve sevinçli bir kararla üye olduğum partimden, zor ve üzüntü veren bir kararla istifa ediyorum." dedi.

İdris Naim Şahin 19 Kasım 2014 tarihinde Millet ve Adalet Partisi’ni kurdu. Partinin ideolojisini ise “milliyetçilik” ve “muhafazakârlık” olarak belirledi.

DAHA FAZLA HABER OKU