Perinçek'ten 5 yıl sonra Metin Feyzioğlu'na bir destek daha

Perinçek: Feyizoğlu’na karşı yürülen bu kampanya ne kadar adaletin hukukun arkasına sığınsa da FETÖ ve PKK’nın yanında yapılan bir kampanya

Fotoğraf: AA

Adli açılış yılı töreninin Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak olmasının kesinleşmesinin ardından 40'ın üstünde baro boykot kararı aldı. 

Türkiye Barolar Birliği (TTB) ise törene katılacağını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TTB Başkanı Metin Feyizoğlu’nun törene katılacak olması aynı barolardan tepki görürken Vatan Partisi Doğu Perinçek’ten ise destek gördü.

Perinçek, Metin Feyzioğlu için paylaştığı dayanışma mesajında şunları söyledi:

Ben de Yargıtay evladıyım. Barolar birliği bu açılışa en üst düzeyde katılır ve konuşmasını yapar. Sayın Metin Feyzioğlu bu cumhuriyet geleneğini sürdürmektedir. Metin Feyizoğlu’na karşı yürülen bu kampanya ne kadar adaletin hukukun arkasına sığınsa da FETÖ ve PKK’nın yanında yapılan bir kampanya. Metinlere bakıyoruz, adalet istiyoruz, bugün adalet var ama kim adalet istiyor? Türk yargısının ayağına çelme takılmak isteniyor. Bu vatanımıza cumhuriyetimize adaletimize yönelik PKK ve FETÖ’nün yanından yürütülen kampanya çukurlara gömülmeye mahkûmdur. Bugün hukuk yok diyen 2 tane merkez var aslında tek bir merkez, ABD’nin güdümündeki FETÖ ve PKK. 

Perinçek, geçen günlerde hükümet ile Türk-İş arasında kamu işçilerinin 2019 - 2020 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen toplu iş sözleşmesinin imzalanması sırasında "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle” diyen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’a destek verdiğini açıklamıştı.

2014'teki tartışma

Perinçek’in bugünkü desteği 2014 yılında yaşanan tartışmayı akıllara getirdi.

10 Mayıs 2014’te Danıştay’ın kuruluş yıl dönümünde Başbakanlık görevini yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına tepki göstererek salonu terk etmişti. Aynı salonda bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Erdoğan’ın arkasından salonu terk etmişti.

Perinçek, o dönem de Metin Feyizoğlu’na destek vermişti:

"Böyle bir edepsizlik olmaz"

2014’te yaşanan olayda Feyzioğlu'nun konuşmasını ''Yanlış konuşuyorsun'' diyerek oturduğu yerden bölen Erdoğan'a Barolar Birliği Başkanı da ''Neyi yanlış konuşuyorum sayın Başbakan'ım?'' diye sormuştu. Bunun üzerine Başbakan da ''Böyle bir edepsizlik olmaz ki'’ demişti.

Bunun üzerine Feyzioğlu, kürsüden ''Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam. Çok yapıcı bir konuşmaydı” yanıtını demişti.

Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

Böyle bir yasal hakkın yok. ama maalesef biz tüzükle böyle bir şeye söz veriyoruz. Siyasi konuşma yapıyorsun, 25 dakika Sayın Başkan konuştu. 1 saattir sen konuşuyorsun. Van ile ilgili söylediklerin baştan aşağıya yalan.

Metin Feyizoğlu’nun Van ile ilgili yaptığı konuşma şöyleydi:

Zat-ı Alinize ve buradaki muhterem heyete iletmek üzere, üzerimde bir selam borcu var. Van'da konteyner kentte yaşamaya devam eden kiracıların selamı. Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal devlet, yurttaşın barınma ihtiyacını gidermek zorundadır. Deprem, kiracı-mal sahibi ayrımı yapmadan binaları yıkıp insanlarımızı öldürmüş, deprem konutları ise öncelikli olarak mal sahiplerine ve yalnızca bir kısım kiracıya ise kurayla tahsis edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti bu insanlarımızın mağduriyetini giderebilecek kudrete kuşkusuz sahiptir. Basit bir yönetmelik değişikliğiyle bile çözüm bulunabileceğini düşündüğümüz bu sorunun kısa sürede giderilmesini dileyerek bu selamı sizlere iletiyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU