Metiner: Reis'e sadakatimi sorgulayanın alnını karışlarım; AK Parti eski teşkilat anlayışında ısrar ederse sonunu hazırlar

Mehmet Metiner, "AK Parti ömrünü tamamladı" ifadelerini kullanmıştı

Fotoğraf: Mehmet Metiner

Eski AK Parti milletvekili ve Star yazarı Mehmet Metiner, tartışma yaratan "AK Parti ömrünü tamamladı" sözlerine açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uğruna öleceğini ifade eden Metiner, "Reis'e sadakatimi sorgulayanın alnını karışlarım" derken, söylediklerinin AK Parti'nin yararını olduğunu ve harfi harfine arkasında olduğunu belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Metiner, tartışma yaratan sözlerine ilişkin şunları söyledi:

AK Parti’nin üzerine oturduğu sosyoloji değişti.
Türkiye’de sistem değişikliğiyle birlikte her şey değişti. 
AK Parti yeni sisteme kendini uyarlamazsa, yani başka bir deyişle eski teşkilat anlayışında ısrar ederse sonunu hazırlar. 
Yeni sosyolojiye ve yeni hükümet sistemine uygun yeni bir AK Parti önerisi, AK Parti dışında bir arayışa işaret etmez. Benim önerdiğim şey; yeni bir zihniyet, yeni bir siyaset tarzı ve yeni bir teşkilatlanma modelidir. 
Bu da ancak AK Parti’yi güç devşirilecek bir parti olarak değil, bir dava olarak gören mütevazı millet evlatlarıyla mümkün olabilir. 
Bizim her dönemin adamlarına veya her partiye gidebilecek adamlara değil, dava şuuruna sahip sadık ve ehliyetli adamlara ihtiyacımız var. 
Ben  “AK Parti ömrünü tamamladı” demedim. Ben partime nasıl kefen biçebilirim ya! Dediğim şu: Eski AK Parti anlayışı ömrünü tamamladı. Bu ikisinin birbirinden farklı olduğunu anlamayanlara söyleyecek sözüm yok. 

 
Mehmet Metiner'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU