2018 yılında İran’da en az yedi çocuğun idam edildiğini belirten BM Uzmanı: İnfazlar dünyada en yüksek seviyede

BM İnsan Hakları Konseyi İran Özel Raportörü Cavid Rahman, geçtiğimiz yıl İran’da aralarında yedi çocuğun da bulunduğu 253 kişinin idam edildiğini açıkladı

Fotoğraf: Reuters

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi İran Özel Raportürü Cavid Rahman, İran’da geçtiğimiz yıl ifade özgürlüğü konusundaki kısıtlamalarda artış yaşadığını belirterek, Tahran tarafından özgürlüklerin çok sık ihlal edilmeye başlandığını söyledi.

Şarkul Avsat’ın haberine göre, BM İnsan Hakları Konseyi İran Özel Raportörü Cavid Rahman, geçtiğimiz yıl İran’da aralarında çocukların da bulunduğu 253 kişinin idam edildiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BM Uzmanı, cuma günü BM Genel Kurulu’na sunduğu raporda, 2007 yılından bu yana İran’daki idam sayısının en düşük seviyede olmasına rağmen, infaz sayısının dünyada en yüksek seviyelerde olmaya devam ettiğini söyledi.

BM Raportörü, açıklamasında rakamlardaki düşüşün 2017 yılında İran’ın uyuşturucu karşıtı kanunda değişiklikler yapılması sebebi ile gerçekleştiğini belirterek, uyuşturucu infazlarının 2017 yılında 231, 2018 yılında ise en az 24’e düştüğünü ifade etti.

Cavid Rahman, 2018 yılından İran tarafından en az yedi çocuğun idam edildiğini belirterek İran yönetimine tepki gösterdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU