Yıldırım Mert Çetin Türkiye'den Roma'ya giden 4. Türk oldu

Roma, Salih Uçan ve Cengiz Ünder'den sonra Gençlerbirliği'nden Mert Çetin'i kadrosuna katarak, Türkiye'den 3. futbolcu transferini gerçekleştirdi. Ayrıca Roma'nın altyapısında da Türk antrenör Tuğberk Tanrıvermiş çalışıyor

Yıldırım Mert Çetin / Fotoğraf: İHA

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Roma, Türkiye'den bir futbolcuyu daha kadrosuna kattı.

Son dönemde Türkiye'den isimleri kadrosuna katan Roma, bu sezon da Gençlerbirliği'nin genç defans oyuncusu Yıldırım Mert Çetin'i transfer etti. Sarı-kırmızılılar, Salih Uçan ve Cengiz Ünder'den sonra 3. Türk futbolcuyu kadrosuna kattı. Roma temsilcisinin altyapısında da bir Türk antrenör Tuğberk Tanrıvermiş bulunuyor. Böylece Mert Çetin, Roma'ya transfer olan 4. Türk oldu. 

 

Salih Uçan - İHA.jpg
Salih Uçan / Fotoğraf: İHA



İlk olarak Salih Uçan 

Roma ilk olarak 2014 yılında Fenerbahçe'de forma giyen Salih Uçan'ı kadrosuna katarak Türkiye'den ilk transferini gerçekleştirdi. İtalyan temsilcisinde 2 sezon kiralık olarak oynayan Uçan, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 10 resmi maçta 2 asistlik performans sergiledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2017'de Başakşehir'den Cengiz Ünder'i 15 milyon euroya transfer eden Roma, geçtiğimiz perşembe günü futbolcunun sözleşmesini 2023'e kadar uzattığını açıkladı. Ünder, Roma foynadığı 65 resmi müsabakada, 14 gol, 13 asist kaydetti. Öte yandan milli futbolcu, Roma ile ilk sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynama başarısı gösterdi. 

 

Tuğberk Tanrıvermiş - İHA.jpg
Tuğberk Tanrıvermiş / Fotoğraf: İHA

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Roma'dan altyapıya Türk antrenör 

Antrenörlük kariyerini Roma altyapısında sürdüren Tuğberk Tanrıvermiş, kulüp tarihinin ilk Türk antrenörü oldu ve çalıştırdığı Roma U15 takımı ile şampiyonluk sevinci yaşadı. 

Tanrıvermiş yönetimindeki Roma U15 takımı, İtalya'nın Ravenna kentindeki Bruno Benelli Stadı'nda oynanan final maçında Milan'ı 2-0 yenerek şampiyonluğa uzanmıştı. 

Daha önce Kayseri Erciyesspor, Denizlispor ve Galatasaray'da rakip analist, altyapı antrenörü ve profesyonel takım yardımcı antrenörlüğü görevlerini yapan 1989 doğumlu Tuğberk Tanrıvermiş, geçen sezon Roma ile anlaşmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU