Mulan uyarlamasının yıldızı Liu’nun Hong Kong polisine destek vermesi filmi boykotla karşı karşıya getirdi

Oyuncunun gösteriler hakkındaki yorumlarının ardından #BoycottMulan başlığı Twitter ve Weibo’da gündem oldu

Oyuncu daha önce Yasak Krallık, Aşkın Üç Yolu, Efsane Dörtlü gibi filmlerde rol almıştı (Disney)

Disney’in gelecek yıl yayımlanacak Mulan canlı aksiyon uyarlamasının Çinli yıldızı Liu Yifei’nin ülkede devam eden gosterilerde Hong Kong polisine desteğini açıklamasının ardından film, Çinlilerin boykotuyla karşı karşıya.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Liu, Çin’in sosyal medya platformu Weibo’da The People’s Daily’de yayımlanan bir görseli yeniden paylaştı. Görselde Çince “Hong Kong polisini destekliyorum; şimdi beni dövebilirsiniz” ve altında İngilizce “Hong Kong için ne büyük utanç” yazıyor.

Oyuncu, bir kalp ve kaslı kol emojisiyle birlikte “Ben de Hong Kong polisini destekliyorum” yazılı bir mesaj da paylaştı.

Liu’nun tweet’lerinin ardından #BoycottMulan, Weibo ve Twitter’da gündem olmaya başladı. Kullanıcılardan biri yaptığı paylaşımda “#BoycottMulan, çünkü Hong Kong’daki o kişiler hakları için mücadele edip kendi polislerince şiddete uğrarken, Liu Yifei ABD’de oturmuş o insanların sahip olmadığı hakların tadını çıkararak uzaktan polis şiddetini destekliyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Bir diğeriyse “@DisneyStudios yeni bir Mulan filmi yaptığını duyurduğunda sevinmiştim. O benim çocukluk kahramanımdı. Onu canlandıracak aktrisin HK göstericileriyle empati kurmadığını görmek hayal kırıklığına uğratıyor. Onlar da tıpkı Mulan gibi anayurtları için dövüşüyor. #BoycottMulan” yazdı.

“Kaygı duyanlara” diye başlayan bir diğeriyse “Canlı aksiyon Mulan filmini izlemeyin. Başroldeki aktris Liu Yifei, Hong Kong’daki polis şiddetini destekliyor. Demokrasinin, özgürlüğün ve insan haklarının suratına tükürüyor” diye belirtti.

Çin polisi, göstericilerin ülkede daha fazla kişisel özerklik ve bir dizi idari reform talep etmeye başlamasının üzerinden iki aydan fazla süre geçmesinin ardından, geçen haftalarda büyük oranda barışçıl göstericilere karşı orantısız güç uygulamakla suçlanıyor. Bu haftaysa Çin yetkili makamları göstericileri kınayarak “teröristlerden” farksız olduğunu söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU