Kılıçdaroğlu: Türkiye'de her ekonomik program açıklandıktan sonra işsizlik artıyor, çünkü kapasiteleri yok

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Nevşehir'deki CHP İl Başkanları toplantısında hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir'de CHP İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun öncelikli gündemi işsizlik ve ekonomi oldu. 

Türkiye'de her ekonomik programın açıklamasının ardından işsizliğin arttığına dikkat çeken CHP lideri, ekonominin kapasitesi olmayanlara emanet edildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin içeride ve dışarıdaki güç odaklarına ekonomik manada teslim edildiğini öne sürdü:

Faize karşı olduğunu söyleyenler 17 yılda Londra'daki bir avuç tefeciye 170 milyar dolar faiz ödedi. İşçiye, memura az para verdiniz, peki bu paralar nereye gitti?  Köprü yaptık diyorsun, onu da sen yapmadın! Paralar içeride bir avuç rantiyeciye gitti.  Kendi siyasi amaçları için, havuz medyalarını inşaa edebilmek için.  Neden? Havuz medyasına göre Türkiye'de her şey çok güzel gidiyor.  Artık onların da muslukları, paraları kesildi.  Havuz medyası da Türkiye gerçeğini anlayacak, öğrenecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yargının çöktüğünü gösteren en temel olay YSK’nın kararıydı"

Türkiye’de yargı sistemiyle ilgili eleştiride bulunan CHP Lideri, "Yargının çöktüğünü gösteren en temel olay YSK’nın kararıydı. Bütün dünya var olan sistemle dalga geçiyor. Nasıl bir yargıçtır, nasıl bir anlayıştır, nasıl bir hukuk fakültesidir? Kendi görüşünü makamı için satan bir kişiye yargıç denmez. Özgür iradesiyle karar alacak. Halkın iradenizi atıyor, vicdanınızı bir köşeye koyuyor, okuduğunuz bütün kitapları bir kenara atıyorsunuz, bir kişinin dediklerini yapıyorsunuz. Sonra halktan şamar yiyorsunuz. Toplumun vicdanını kanattılar, ahlak kavramını yozlaştırdılar. İl başkanları olarak hepinizin bu konuda ciddi bir sorumluluğu var" şeklinde konuştu.

"Batsın sizin sendikanız"

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ın mikrofonların kapalı zannedip Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a. "Uzasa işi karıştıracağız, en azından böyle kapattım " demesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Bir sendikanın genel başkanı işçinin alınterini saraya pazarlarsa ona sendika denmez. Kimse kusura bakmasın. Ne vaat ettiler bilmiyorum. İşçinin alın teri kadar değerli bir şey var mıdır, nasıl bir sendikacılık anlayışıdır bu? Ben işçinin hakkını arıyorum, neden alınterine değer verdiğim için. Sendikanın genel başkanı işçinin alınterini pazarlıyor. Batsın sizin sendikanız." 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU