İsrail, Lübnan topraklarını topçu atışıyla vurdu... Hizbullah'tan "karşılı vereceğiz" mesajı

İsrail ordusu, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 15 roket fırlatıldığını açıkladı. Ordudan yapılan açıklamada Lübnan'ın güneyinin topçu atışıyla vurulduğu kaydedildi

İsrail ordusu, Lübnan’dan İsrail’e bir dizi roket fırlatıldığını ve ülkenin kuzey bölgelerinde uyarı sirenlerinin devreye girdiğini duyurdu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan topraklarından İsrail’in kuzeyine bir dizi roket fırlatıldığı belirtildi. İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun aktardığına göre, İsrail’in kuzeyine 15 roket fırlatıldı.

Ülkenin hava savunma sistemlerinin fırlatılan roketleri imha etmek için devreye sokulduğu kaydedildi. Açıklamada ülkenin kuzey bölgelerinde hava saldırılarına karşı uyarı sirenleri çalındığını bildirildi.

İsrail ordusu topçu atışı ile karşılık verdi

Roket saldırısı sonrası İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyini topçu atışıyla vurduğu belirtildi.

Lübnan'da Hizbullah'a yakın El Mayaden Televizyonunun internet sitesinde, saldırıya ilişkin bir haber yayımlandı.

İsmi açıklanmayan Lübnanlı bir güvenlik kaynağına dayandırılan haberde, İsrail ordusunun güneydeki Sur kentine bağlı Kulile beldesinin etrafını topçu atışlarıyla vurduğu kaydedildi.

Haberde, can kaybı ve yaralanmalara ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

İsrail Savunma Bakanı, güvenlik yetkilileriyle acil toplanıyor

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan’dan İsrail’e düzenlenen roket saldırılarını görüşmek için güvenlik yetkilileriyle acil toplanma kararı aldı.

Gallant’ın, roket saldırıları üzerine, “İsrail Genelkurmay Başkanı ve diğer savunma yetkililerine gerekli talimatları verdiği” bildirildi.

Öte yandan İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, saldırıda yaralananlar olduğunu aktardı.

Lübnan: İsrail Lübnan'ın güneyini vurmaya devam ediyor

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail'in ülkenin güneyine yönelik saldırısına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Haberde, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine bağlı Kulile ve Maaliye beldesinin etrafını ağır topçu atışlarla vurduğu ifade edildi.

Görgü tanıklarına dayandırılan haberde, Sur'un batı bölgesinde fırlatılan katyuşa füzelerinin sesinin duyulduğu kaydedildi.

Ayrıca haberde, güneydeki Sur kentinde füze ve topçu atışı seslerinin gelmeye devam ettiği aktarıldı.

Hizbullah'tan karşılı vereceğiz mesajı

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Hizbullah'ın, Mescidi Aksa'yı ile Müslümanları korumak ve düşman İsrail'e karşı verilmesi hususunda Filistinli halkı ve direniş gruplarının yanında yer alacağı" belirtildi.

Lübnan, İsrail'e kimin füze attığını soruşturacak

Lübnan hükümeti, ülkenin güneyinden İsrail'e füzeleri atanların tespit edilmesi için soruşturma açacak.

Başkent Beyrut'ta yayın yapan MTV Kanalı, Twitter hesabından hükümetin aldığı karar hakkında bir paylaşımda bulundu.

Haberde, "Lübnan, Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü ile işbirliği içerisinde, füzelerin kim tarafından fırlatıldığını tespit etmek için soruşturma başlatacak" denildi.

Ayrıca LBCI Kanalı da Lübnan ordusunun Katyuşa füzelerinin fırlatıldığı 2 platformu ele geçirdiğini geçti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU